Liity jäseneksi

Täytä lomakkeen kaikki kohdat.

 

KANSAINVÄLISYYS

SONK on aktiivinen kansainvälinen toimija, joka toimii vaikuttaa kolmella tasolla:  pohjoismaiden ja Baltian verkostossa (FNSU), Euroopan tasolla (YES) ja maailman tasolla (IUSY). Lähetämme aktiivejamme erilaisiin tapahtumiin, kokouksiin ja kampanjoihin ympäri maailmaa.

Kansainvälisistä tapahtumista ja muista mahdollisuuksista saat lisätietoa SONKin seuraamalla SONKin viestintää. Ajankohtaiset kv-uutiset löydät täältä.

Euroopan kattojärjestö
YES, viralliselta nimeltään Young European Socialists, on Euroopan unionin puitteissa toimiva sosialidemokraattien ja sosialististen nuorten järjestö. Jäseninä on lukuisia nuoriso- ja opiskelijajärjestöjä ympäri Euroopan. Suomesta järjestön jäsenenä ovat SONK ja Demarinuoret.
YESin tavoitteita ovat demokraattisen Euroopan rakentaminen, eurooppalaisten nuorten oikeuksien puolustaminen, eurooppalaisen yhteistyön lisääminen ja Euroopan kansalaisuuden edistäminen.
YES on Euroopan sosiaalidemokraattisen puolueen (PES) nuorisojärjestö, ja se on IUSY:n (International Union of Socialist Youth) jäsenjärjestö. Järjestön toimisto sijaitsee Brysselissä. YES on jäsen Euroopan nuorisofoorumissa (European Youth Forum), joka vaikuttaa aktiivisesti Euroopan neuvoston, Euroopan unionin ja Yhdistyneiden kansakuntien suuntiin.
Poliittisen vaikuttamisen lisäksi YES järjestää koulutuksia, tapahtumia ja kampanjoita eri puolilla Eurooppa, joihin jäsenjärjestöt lähettävät aktiviisesti osallistujia. Kauden huipentumia ovat joka toinen vuosi järjestettävä kesäleiri ja ylintä päätäntävaltaa käyttävä kongressi.
Kansainvälinen kattojärjestö
IUSY, viralliselta nimeltään International Union of Socialist Youth, on maailman suurin kansainvälinen poliittinen nuorisojärjestö. Siihen kuuluu jäseniä 100 eri valtiosta, ja se koostuu 143 erilaisesta sosiaalidemokraattisesta järjestöstä. Suomesta järjestön jäsenenä ovat SONK ja Demarinuoret. Järjestön keskustoimisto sijaitsee Itävallassa, mutta IUSY:llä on myös toimistoja kaikissa maanosissa.
IUSY:n keskeisiä tavoitteita ovat vapaus ja ihmisoikeudet, tasa-arvo, demokratia, kansainvälinen solidaarisuus ja ongelmien ratkaisu poliittisin keinoin.
YESin tavoin IUSY järjestää poliittisen vaikuttamisen lisäksi koulutuksia, tapahtumia ja kampanjoita, mutta ympäri maailman. Kauden huipentumia ovat myös joka toinen vuosi järjestettävä kesäleiri ja ylintä päätäntävaltaa käyttävä kongressi.