Ajankohtaista, Etusivu, Kannanotot, Politiikka, Tiedotteet, Yleinen

Ei ruusuja, vaan tasa-arvoa Suomen uusi hallitus

Naistenpäivä on historiallinen jäänne siltä ajalta, kun tasa-arvon tavoitteluksi riitti kerran vuodessa asian pahoitteleminen äideille, tyttärille ja vaimoille. Sekä sen kuuluisan ruusun antaminen. Yhden päivän voimalla naiset joutuvat kestämään Euroopan pahinta lähisuhdeväkivaltaa, miehiä huonompaa palkkausta ja epävakaata työmarkkina-asemaa. Suurin osa korkeakouluopiskelijoista on naisia, mutta korkeampi koulutusaste ei siltikään näyttäydy korkeampana palkkauksena tai johtotehtävien jakautumisessa.

Rahan sanotaan olevan yhteiskunnassamme arvostuksen todellinen mittari, ja nykyinen hallitus on todellakin näyttänyt mitkä sen arvot ovat. Tällä hallituskaudella tasa-arvo on ottanut merkittäviä askeleita taaksepäin. Erityisen miesvaltaisia ovat hallituspuolueiden keskustan ja sinisten eduskuntaryhmät, ja tämä on näkynyt karulla tavalla hallituksen politiikassa. Tasa-arvon vastaiset teot ovat surullista luettavaa suomalaiselle yhteiskunnalle. Ensin hallitukselta unohtui tasa-arvosuunnitelma. Sen jälkeen naisvaltaiset alat saivat eteensä kilpailukykysopimuksen ja lomarahaleikkaukset. Tämän jälkeen Suomen ulkopoliittinen linja eli omaa elämäänsä ulkoministeri Soinin vastustaessa ministerimatkoillaan naisten oikeuksia omaan kehoonsa. Nykyhallituksen politiikka on ollut kautta linjan naisia ja tasa-arvoa vahingoittavaa. Hallituksen kaatuminen naistenpäivänä on kuin kohtalon ivaa.

Sosialidemokraattiseen ajatusmaailmaan kuuluu erottamattomasti tasa-arvo, joka saavutetaan  muuttamalla rakenteita eikä ruusuja antamalla. Sosialidemokraattinen politiikka on tasa-arvon politiikkaa.  Tämä näkyy tällä hetkellä muun muassa SDP:n eduskuntaryhmässä, jossa naisia on 62 % eli eniten eduskunnassa. Esimerkiksi ajatuspaja Toivon tutkimuksien perusteella SDP on nuorten naisten puolue.

Eduskuntaan valittiin viime vaaleissa 83 naista.  Luku on vasta kolmanneksi korkein eduskunnan historiassa. Älä leiki naistenpäivänä ruusuilla. Äänestä sen sijaan ehdokasta, joka varmistaa että naistenpäivä jää historiaan.

Lisätietoja:

Puheenjohtaja
Topi Kytölehto
+358 50 911 5304
topi.kytolehto@sonk.fi

Pääsihteeri
Sini Heino
sini.heino@sonk.fi
+ 358 45 277 5070