Ajankohtaista, Etusivu, Kansainvälisyys, Yleinen

Hae SONKin EU- korkeakouluun Brysseliin!

Kiinnostaako Eurooppa ja EU? Haluatko päästä tutustumaan Euroopan parlamentin työskentelyyn Brysselissä ja tulla keskustelemaan Eurooppa- politiikasta parlamentaarikkojen ja virkahenkilöiden kanssa? Hae SONKin EU-kouluun Brysseliin!

EU-koulu järjestetään 8.-10.6 ja SONK lähettää kurssille 15 osallistujaa. Kurssi järjestetään pääasiassa suomen kielellä, mutta osa alustuksista saatetaan kuulla myös englanniksi. Varsinaisia kurssipäiviä ovat torstai 8. päivä ja perjantai 9.päivä, jolloin lauantaina 10.päivä osallistujilla on mahdollisuus tutustua Brysseliin omatoimisesti.

EU-koulun tavoitteena on lisätä osallistujien tietoisuutta unionin toiminnasta ja päätöksenteosta. Kurssin aikana osallistujat tapaavat parlamentaarikkoja sekä virkahenkilöitä ja pääsevät pureutumaan Eurooppa- politiikan ytimeen. Kurssin aikana vierailemme myös NATO:n päämajassa ja keskustelemme turvallisuus- ja puolustuspolitiikasta. Kurssin aikana vierailemme myös PES:n ja YES:n toimistoilla ja pääsemme tutustumaan eurooppalaiseen sosialidemokraattiseen liikkeeseen. Kurssi on osa SONKin Suomi100- juhlavuotta ja kurssiosuudet tulevat keskittymään niin opiskelijaliikkeen kuin Euroopankin tulevaisuuteen.

Hakuohjeet:

Lähetä vapaamuotoinen hakemuksesi liiton toimistolle 13.3. mennessä osoitteeseen paasihteeri@sonk.fi. Kerro hakemuksessasi seuraavat tiedot:

Etunimi, sukunimi, syntymäaika, kansalaisuus, osoite ja postinumero, sähköpostiosoite, puhelinnumero, passin numero, passin voimassaoloaika, allergiat  ja muut mahdolliset esteet.

Hakemuksesta on hyvä käydä ilmi kiinnostuksesi EU-koulua kohtaan, aiempi aktiivisuutesi SONKissa, kiinnostuksesi Eurooppa- politiikkaan sekä mahdolliset rajoitukset esimerkiksi matkustamista koskien. Painotamme hakijoita valittaessa ensikertalaisia.

Hakijoiden eduksi voidaan katsoa:

  • kiinnostus eurooppalaiseen päätöksentekoon
  • aktiivisuus SONKissa ja perusosastossa
  • koulutuksen kannalta relevantit opinnot, harrastetoiminta ja luottamustoimet

Varauduthan matkaan voimassa olevalla passilla sekä matkaan sopeutuvalla ja rennolla asenteella! EU- koulun omavastuu osallistujille on 200€, josta 100€ peritään ennen kurssia ja 100€ kurssin jälkeen. Osallistujien omavastuuosuus sisältää lentomatkat, kotimaanmatkat, majoituksen, aamiaisen sekä lounaan ja illallisen kurssipäiviltä. Muun käyttörahan osallistuja varaa itse. Valinnan jälkeen osallistumisen peruuttaminen onnistuu maksutta vain lentämisen kieltävää lääkärintodistusta vastaan.

Lisätietoja EU-koulusta:

SONKin pääsihteeri Noora Luukka

paasihteeri@sonk.fi

0452775070