Ajankohtaista, Etusivu, Kannanotot

Hakijat pidettävä ajantasalla opiskelijavalinnan muutoksista

Korkeakoulut tiedottivat viime viikolla opiskelijavalinnan muuttumisesta, sillä vallitseva koronatilanne estää perinteisten valintakokeiden järjestämisen. Päätös oli terveydellisestä näkökulmasta järkevä ja odotettu mutta tuli varsin myöhään etenkin huhtikuussa järjestettävien valintakokeiden osalta. Tieto toukokuun valintakokeiden uudelleenjärjestelyistä ei ole vielä aivan niin akuutti.

Monille hakijoille korkeakouluun hakeminen on jo valmiiksi kuormittava prosessi ja opiskelijavalinta on ollut viime vuosina jatkuvien muutosten kohteina. Kevät valintakokeineen on jo valmiiksi raskas ilman epätietoisuutta opiskelijavalinnan kriteereistä. Esimerkiksi monen hakijan kalenteriin on merkitty ensi viikon torstaiksi 23.4. VAKAVA-koe eikä kokeen peruuntumisen lisäksi ole vielä muuta tietoa, miten kasvatusalan valintayhteistyö poikkeusoloissa toteutuu. 

Sosialidemokraattiset opiskelijat SONK ry toivoo korkeakoulujen tiedottavan opiskelijavalinnan muutoksista poikkeusoloissa niin yleisellä tasolla kuin hakukohteittain sitä mukaa kun uutta tietoa tulee. Monelle hakijalle korkeakoulun suunnittelema linja suuremmasta todistusvalinnasta, sähköisesti etänä tehtävästä valintakokeesta tai haastattelusta on erittäin merkittävä tieto.

Lisäksi Sosialidemokraattiset opiskelijat SONK ry odottaa aktiivista yhteiskunnallista keskustelua opiskelijavalinnan kehittämisestä sekä korkeakoulujen varautumisesta nykyisen kaltaisiin poikkeustilanteisiin jatkossa.

Lisätietoja
Heidi Miettinen, puheenjohtaja
heidi.miettinen@sonk.fi
045 1129299