Ajankohtaista, Etusivu, Liittohallitus, SONK, Tiedotteet, Yleinen

Heidi Miettinen ehdolla Demariopiskelijoiden puheenjohtajaksi

Kuva: Iida Mikkola

Olen Heidi Miettinen ja olen toiminut tämän vuoden SONKin varapuheenjohtajana. Haen SONKin puheenjohtajaksi vuodelle 2020. Olen 23-vuotias ja kotikuntani on tällä hetkellä Espoo vaikkakin olen kotoisin Hämeenlinnasta. Aiemmin olen ollut myös liittohallituksen jäsenenä sekä toiminut OSY:ssä niin varapuheenjohtajan kuin sihteerinkin tehtävissä. Demariopiskelijoiden jäseneksi liityin alunperin vuoden 2016 kesäleirillä ja pääsin nopeasti mukaan järjestön toimintaan niin paikallistasolla kuin valtakunnallisestikin. Vuosien aikana olen ehtinyt toimia monessa järjestössä sekä opiskelijakunnassa ja ainejärjestössä, mutta kaikista eniten koen kasvaneeni SONKissa ja siksi SONK onkin lähimpänä sydäntäni.

Vuosi 2020 on minun nähdäkseni SONKille ensisijaisesti järjestöllisen kehittämisen vuosi. SONKin tulee olla vaikuttava ja vakuuttava toimija niin valtakunnallisesti kuin paikallisesti.  SONKin menestymisen kannalta on tärkeää että SONK on houkutteleva paikka toimia ja olla aktiivinen. Se tarkoittaa viestinnän kehittämistä säännöllisemmäksi ja ajankohtaisemmaksi, tapahtumabrändien vakiinnuttamista, Debatin verkkotoiminnan vakauttamista sekä suurempaa yhteistyötä osastojen kanssa. SONKin pitää myös entistä enemmän tuoda esiin millaisia mahdollisuuksia se tarjoaa jäsenilleen, sillä SONKissa voi esimerkiksi vaikuttaa, luoda verkostoja, oppia uutta sekä toimia, niin paikallisella, valtakunnallisella kuin kansainväliselläkin tasolla. SONKilla on siis tarjottavanaan paljon mahdollisuuksia ja jäsenistössään monenlaisia ihmisiä, joiden erilaiset motiivit toimia tässä järjestössä on huomioitava entistä paremmin.

Ensi vuonna järjestetään myös SDP:n puoluekokous, mikä antaa meille SONKissa loistavan tilaisuuden vaikuttaa etenkin kun SDP on pääministeripuolue. Niin puoluekokouksessa kuin muissakin vaikuttamispaikoissa on edistettävä sivistys- ja osaamisteemoja sekä pidettävä esillä opiskelijan asemaan liittyviä kysymyksiä. Haluan rakentaa liittokokouksen päätösten pohjalta parasta mahdollista SONKia ensi vuodelle yhdessä liittohallituksen kanssa.

Laitathan minulle viestiä somessa tai sähköpostise heidi.miettinen@outlook.com, sillä jatkan mielelläni keskustelua aiheesta. Nähdään viimeistään liittarissa!