Ajankohtaista, Etusivu, Toiminta, Yleinen

Ilmoittautuminen tiimeihin on avattu

Sosialidemokraattiset opiskelijat – SONK ry liittohallitus on päättänyt edellisessä kokouksessaan perustaa avoimia tiimejä jäsenille ja jäsenyydestä kiinnostuneille.

Onko sun juttu järjestöllinen kehittäminen tai sytytkö poliittisen sisällön tuottamisesta? Nyt pääset ideoimaan ja tekemään käytännössä vaikuttamistyötä! Tiimit toimivat pääosin sähköisissä ympäristöissä. Varsinaisia tiimien kokouksia järjestetään tarpeen mukaan, kokoukset pyritään järjestämään SONKin valtakunnallisten tapahtumien yhteydessä. Tutustu tiimien kuvauksiin ja hae mukaan!

Täytä hakulomake täällä: https://forms.gle/iu99B71KHH35qq6KA

Haku päättyy 5.2.2020. Päätökset tiimien kokoonpanosta päätetään 9.2.2020 liittohallituksen kokouksesssa. 

TIIMIEN KUVAUKSET:

KV-TIIMI

Haluatko päästä edustamaan SONKia kansainvälisiin tapahtumiin? Kiinnostaako vaikuttaminen Euroopan ja Pohjoismaiden tasolla? Hae mukaan kansainväliseen tiimiin! Tiimi kokoustaa korkeintaan kerran kuukaudessa ja toimii pääosin etäyhteydellä. Lisäksi tapaamisia on SONKin tapahtumien yhteydessä. SONK vaikuttaa kansainvälisellä tasolla kattojärjestöjensä Föreningen Nordens Socialdemokratiska Ungdom FNSU:n, Young European Socialist YES:n ja International Union of Socialist Youth IUSY:n kautta.

Tiimin toimintaan kuuluu

  • SONKin kansainvälisen toiminnan kehittäminen
  • SONKin kantojen valmistelu kongresseihin sekä  SONKin edustajien toiminnan tukeminen Young European Socialistin Bureaussa ja Control Comissionissa esimerkiksi perehtymällä kokousmateriaaleihin.
  • osallistuminen mahdollisuuksien mukaan kansainvälisiin tapahtumiin pääosin Euroopassa
  • kansainvälisten tapahtumien hakeminen Suomeen sekä niiden järjestelyissä mukana toimiminen

Lisätietoja: SONKin toimisto, KV-tiimin vastuuhenkilö Miisa Tervala

TAVOITEOHJELMATIIMI

Tiimin tavoitteena on SONKin tavoiteohjelman ”Hyvinvoiva opiskelija vaikuttavana osana yhteiskuntaa” -osion laajentaminen ja syventäminen. On tärkeää myös pohtia miten opiskeljoita voidaan ottaa yhä paremmin mukaan sosiaaliturvan uudistukseen SDP:n Yleisturva-mallissa,  mitä opiskelijoiden sosiaaliturvalle tulisi tehdä ennen sotu-uudistusta ja miten opiskelijaterveydenhuoltoa tulisi kehittää (erityisesti mielenterveys ja jaksaminen)? Tässä tiimissä pääset tekemään poliittista sisältöä!

Lisätietoja: Ville Kurtti, ville.kurtti@sonk.fi

KUNTAVAALIT 2021-TIIMI

Sosialidemokraattiset opiskelijat SONK ry käynnistää kuntavaalit 2021 -tiimin. Tiimissä valmistellaan järjestön teemoja vuoden 2021 kuntavaaleihin. Haluatko olla mukana työstämässä sosialidemokraattisen opiskelijaliikkeen tavoitteita? Tule mukaan ideoimaan ja työstämääm SONKin kuntavaalitavoitteita ja tekemään ehdokashankintaa. Näin varmistetaan, että myös sinun kotikuntasi on tulevaisuudessa opiskelijaystävällinen. 

Lisätietoja: Mohamed Shimer, vsdo@sonk.fi

OSASTOT-TIIMI

Tiimin tavoitteena on kehittää osastojen ja SONKin välistä yhteistyötä antamalla osastoille tukea sekä kehittää osastojen toimijoille vertaistukijärjestelmä. Tiimi myös yhdenmukaistaa osastojen ja SONKin visuaalista ilmettä sekä viestintää ja tietojen säilyttämistä. Minkälaista yhteistyötä SONKin ja osastojen pitäisi tehdä? Mitä osastot kaipaavat SONKilta? Kerro ideasi ja hae mukaan!

TAPAHTUMATIIMI

Tiimin tavoitteena on kartoittaa osastojen ja SONKin tapahtumia sekä niiden kehitystarpeita. Tiimi kehittää uusia tapahtumakonsepteja ja uudelleen konseptoi vanhoja. Tiimi myös tekee osastojen käyttöön tapahtumien järjestämisen check-listan. Minkälaisia tapahtumia SONKin olisi hyvä järjestää? Mihin tapahtumaan haluaisit osallistua? Hae mukaan!

Lisätietoja osastot ja tapahtumatiimistä: Silja Nurmi, silja.nurmi@sonk.fi

JÄSENYYDEN KEHITTÄMISTIIMI

Mitä voisimme tehdä paremmin kun SONKiin liittyy uusi jäsen? Kuinka paljon ja millaisia eri tapoja toimia on tässä järjestössä? Mitä sitten kun opinnot ovat paketissa ja SONK ei enää tunnukaan enää itselle oikealta paikalta? Jos yllä olevat kysymykset herättävät ajatuksia, niin lähde mukaan työstämään jäsenpolkua! 

Jokaisella sonkkilaisella on oma tarinansa siitä, miten on lähtenyt mukaan järjestön toimintaan ja niistä on apua kun pohditaan mitä kaikkea voisimme tehdä paremmin ja mitkä toimintatavat ovat hyviä ellei loistavia. Jäsenpolun tekeminen haastaa ajattelemaan asioita uudella tavalla sekä huomioimaan paremmin erilaiset potentiaaliset jäsenet ja toiminnassa olevat aktiivit.

Lisätietoja: Heidi Miettinen, heidi.miettinen@sonk.fi, 045 1129299