Ajankohtaista, Etusivu, Yleinen

Koronaviruksen vaikutukset demariopiskelijoiden toimintaan ja tapahtumiin

Koronaviruksen leviämisen hidastamiseksi Sosialidemokraattiset opiskelijat – SONK ry noudattaa toiminnassaan Marinin hallituksen ja SDP:n ohjeistusta ja pidättäytyy järjestämästä yleisötapahtumia toistaiseksi.

SONK on aiemmin tällä viikolla perunut matkan Brysseliin 26.-29.3. johtuen Euroopan parlamentin ja Euroopan komission vierailujen peruuntumisesta. SONK Kevätpäivien 18.-19.4. osalta seuraamme tilannetta jatkuvasti ja tarvittaessa liittohallitus tekee päätöksen tapahtuman perumisesta.

SONK keskustoimisto peruuttaa kotimaan ja ulkomaan työmatkat. Lisäksi SONKin kansainväliseen toimintaan liittyvä matkustaminen keskeytetään toistaiseksi.

SONK suosittelee yhtenäistä linjaa SDP:n ohjeen mukaisesti, että osastojen alueelliset tapahtumat perutaan pääsiäisen yli ja järjestetään vain välttämättömät sääntömääräiset kokoukset. Etäkokouskäytännöt on hyvä ottaa käyttöön välittömästi.

SONK haluaa omalla toiminnallaan kaikin tavoin estää koronaviruksen leviämistä. Seuraamme myös jatkossa SDP:n ja viranomaisten ohjeita sekä tiedotusta tarkasti. Nojaamme kaikessa päätöksenteossa terveysviranomaisten suosituksiin.

EDIT: Liittohallitus on pitänyt sähköpostikokouksen 23.-24.3. Kokouksessa keskusteltiin mm. korona-tilanteen vaikutuksista kevätpäiviin ja tuoreimpien suositusten mukaan yli 10 hengen tilaisuuksia ei tulisi järjestää. Sosiaalisten kontaktien määrään pitää kiinnittää huomiota. Tästä johtuen liittohallitus päätti peruuttaa tapahtuman. Tiedotamme asiasta vielä erikseen tapahtumaan ilmoittautuneille.

Jos herää kysyttävää niin ota rohkeasti yhteyttä!

Lisätietoja:
Neea Kähkönen
neea.kahkonen@sonk.fi
045 277 5070

Heidi Miettinen
heidi.miettinen@sonk.fi
045 1129299