Ajankohtaista, Etusivu, Tiedotteet, Yleinen

Liittohallitus vuodelle 2018 on järjestäytynyt

Sosialidemokraattiset Opiskelijat SONK ry:n liittohallitus on järjestäytynyt. Liiton puheenjohtajana jatkaa kaksivuotiskaudellaan Jesse Jääskeläinen. “Tänä vuonna demariopiskelijoiden fokus on yhä tiukemmin koulutus, opiskelija- ja tiedepolitiikassa. Sipilän hallituksen lyhytnäköisen leikkauslinjan vastapainoksi on tarjottava pitkälle katsovia ja kestäviä ratkaisuja.”, Jääskeläinen linjaa.

“Viime vuodelta kerättiin myös roimasti palautetta järjestön kehittämisestä. Meillä on liittohallituksessa mieletön tiimi, joka lähtee avoimin mielin puskemaan SONKkia uusiin mittoihin. Tästä olen todella innoissani!”, Jääskeläinen jatkaa.

Varapuheenjohtaja Antti Simi Tampereelta vastaa kuluvana vuonna Koulutuspoliittisesta työryhmästä ja opiskelijaverkostosta. “Lähden suurella mielenkiinnolla alkavaan vuoteen. Työ järjestön kehittämisen ja uudistamisen saralla jatkuu ja onkin tärkeää, että SONK on aloitteellinen ja keskustelua herättelevä toimija suomalaisessa yhteiskunnassa ja sosialidemokraattisen liikkeen sisällä.”, Simi toteaa.

Osasto- ja edustajistovaalityöryhmää johtaa puolestaan varapuheenjohtaja Topi Kytölehto Jyväskylästä. “Työryhmämme lähtee kehittämään osastojen toimintaa ja nostamaan opiskelijakuntien vaalitulosta uudelle tasolle. Erityisesti tulemme keskittymään tänä vuonna ammattikorkeakouluihin ja vaalien välisen toiminnan kehittämiseen. Osastot ovat SONKin toiminnan olennaisin osa, joten rima asetetaan korkealle!”, Kytölehto kertoo.

Tänä vuonna kv-työryhmän ruorissa ovat Siiri Muhonen Jyväskylästä ja Kalle Virtanen Tampereelta. “Tulemme pitämään kansainvälisiä kysymyksiä näkyvästi esillä. Esimerkiksi nykyisestä EU:n tulokseen keskittyvästä roolista pitäisi siirtyä rooliin, jossa keskitytään integraation oikeutuksen saamiseen EU:n kansalaisilta. EU:sta on rakennettava yhtenäisempi ja yhteenkuuluvampi sosiaalinen kokonaisuus.”, Muhonen ja Virtanen linjaavat.

SONKin häirintäyhdyshenkilöinä toimivat puolestaan Pekko Korvuo ja Anni Niemelä. Liittohallitukseen kuuluvat myös Anniina Horto, Heidi Miettinen, Ronja Kuorikoski, Matias Kvist ja Aino Rytkönen. Aikaisemmin hallitus päätti valita myös Erik Immosen Debatti-lehden päätoimittajaksi.

SONKin työryhmien hauista sekä aktiviteeteista on luvassa lisätietoa pian, joten kannattaa pysyä kuulolla!