Ajankohtaista, Ajatuksia, Etusivu, Kannanotot, Politiikka, Tiedotteet, Yleinen

SONK: Neuvotteluista luopuminen parantaa avoimuutta ja yhdenvertaisuutta

SYL:n liittokokouksen lähestyessä on noussut keskusteluun taas liittokokouksessa käytävät neuvottelut hallituspaikoista. Sosialidemokraattiset opiskelijat eivät tule enää osallistumaan näihin neuvotteluihin ja toivomme muidenkin poliittisten opiskelijajärjestöjen sekä ylioppilaskuntien luopuvan neuvotteluista avoimuuden nimissä.

SONK:issa neuvotteluja liittohallituksen kokoonpanosta ei ole enää käyty viime vuosina ja toivomme tämän avoimemman käytännön leviävän yhä useampaan järjestöön. Näemme neuvotteluista luopumisen luonnollisena jatkumona SYL:n neuvottelukulttuurin viime vuosien kehitykselle entistä avoimemmaksi ja yhdenvertaisemmaksi.

”SONK ei enää tule osallistumaan neuvotteluihin SYL:n hallituksesta, koska haluamme, että päätäntävalta olisi aidosti kokousedustajilla, eikä pienellä määrällä neuvottelijoita. Olemme omassa toiminnassamme jo luopuneet neuvotteluista ja päätöksellämme haluamme edistää entistä avoimempia toimintatapoja myös SYL:ssä” toteaa liittohallituksen jäsen Ville Kurtti.

”Pienen piirin neuvotteluiden sijaan tulisi hallitus valittava jatkossa kokousedustajien oman itsenäisen tahdonmuodostuksen mukaisesti. Jokaiselle ehdokkaalle tulee antaa tasavertaiset mahdollisuudet kampanjoida ja tuoda esiin omaa osaamistaan, kokemustaan ja näkemyksiään kokousedustajille, minkä perusteella edustajat tekevät itsenäisesti äänestyspäätöksensä”, Kurtti tähdentää lopuksi.

Demokraattisissa järjestöissä tulee hallituksen valinnassa taata vaalin avoimuus ja reiluus sekä ehdokkaiden yhdenvertainen asema. Siksi Sosialidemokraattiset opiskelijat eivät tule enää osallistumaan neuvotteluihin ja toivomme linjan jatkuvan myös ylioppilaskuntiin, jotta nämä periaatteet toteutuisivat käytännössä.

Lisätietoja:

Ville Kurtti
Liittohallituksen jäsen
ville.kurtti@hotmail.com
+358503004382

Topi Kytölehto
Puheenjohtaja
+358 45 1129299
topi.kytolehto@sonk.fi