Ajankohtaista, Etusivu, Kannanotot

Opiskelija lounaan hinnan korotus ei saa jäädä opiskelijan maksettavaksi!

Viime päivinä on käyty keskustelua opiskelijalounaan hinnan nostamisesta ja aiheen ajankohtaisuudesta. SAMOK ja SYL julkaisivat kannanoton, jonka myös SONK voi allekirjoittaa. Nostettaessa opiskelijalounaan hintaa tulee samanaikaisesti korottaa myös opiskelijoiden ateriatukea, jotta kohonneet kustannukset eivät syö entisestään opiskelijan jo niukkaa toimeentuloa.

Ateriatuki on yksi opiskelijoiden etuuksista, jota tulee tarkastella uudelleen sosiaaliturvauudistuksessa esimerkiksi SDP:n Yleisturva -mallin pohjalta. Meidän on kuitenkin muistettava että sosiaaliturvauudistus on pitkä prosessi eivätkä korkeakouluissa nyt opiskelevat voi jäädä odottamaan uudistuksen valmistumista. Tästä syystä opiskelijoiden ateriatuen korotuksen on vastattava opiskelijalounaan hinnan korotusta.

SAMOK ja SYL opiskelijoiden edunvalvontajärjestöinä näyttävät myös hyvää esimerkkiä nostaessaan keskusteluun aiheita, jotka uhkaavat hautautua koronavirusuutisten alle. Se muistuttaa meitä siitä, että meidän pitää osata myös katsoa nykyhetken ohi tulevaisuuteen.

Lisätietoja
Heidi Miettinen, puheenjohtaja
heidi.miettinen@sonk.fi
045 1129299