Ajankohtaista, Etusivu, Tapahtumat

Osallistu Demariopiskelijoiden verenluovutuskampanjaan!

Sosialidemokraattiset opiskelijat – SONK ry on perustanut oman VeriRyhmän veripalveluun. Ojenna kätesi ja tule luovuttamaan verta yhdessä sonkkilaisten kanssa eri puolilla Suomea. Luovuttaessasi verta muista kertoa VeriRyhmän nimi: Sosialidemokraattiset opiskelijat – SONK ry. 

Tiesitkö että yksi luovutus auttaa kolmea ja viisi luovutusta viittätoista!

Voit luovuttaa verta yksin tai  kerätä osastosi hallituksen porukan yhteen ja lähteä luovuttamaan verta lähimpään veripalvelun pisteeseen. Lähimmän veripalvelupisteen löydät täältä: https://www.veripalvelu.fi/verenluovutus/luovuta-verta/missa-luovutat. Jos menette luovuttamaan verta ryhmässä, muistakaa ilmoittaa ryhmäluovutuksesta lähimpään veripalvelutoimistoon (kts. linkki yllä). 

Jos olet ensimmäistä kertaa harkitsemassa verenluovutusta, tee ensin ensiluovuttajan testi: https://www.sovinkoluovuttajaksi.fi/

Palkitsemme omalla kunniakirjalla kaikki verta luovuttaneet joulukuussa SONKin ja Demarinuorten glögeillä. Aikaa luovuttaa verta on siis loppuvuoteen saakka! 

Muista tägätä @demariopiskelijat Instagramissa ja jaa kokemuksesi verenluovutuksesta. 

VOITKO SINÄ LUOVUTTAA?

  • Voit luovuttaa verta, jos olet 18–70-vuotias, painat vähintään 50 kiloa eikä sinulla ole terveydellistä estettä luovutukselle. Uusi luovuttaja voi olla korkeintaan 59-vuotias. Lue lisää edellytyksistä: veripalvelu.fi
  • Ota mukaasi viranomaisen myöntämä, kuvallinen henkilötodistus.
  • Hemoglobiinisi mitataan ennen luovutusta. Naisten hemoglobiinin on oltava 125–175 g/l, miesten 135–195 g/l.
  • Verenluovuttajien maksuton infopuhelin: 0800 0 5801 (arkisin 8–17)

Kiitos kun olette mukana tekemässä hyvää!

Lisätietoja:
Neea Kähkönen
neea.kahkonen@sonk.fi
045 2775070