Politiikka

Demariopiskelijat pähkinänkuoressa

Sosialidemokraattiset opiskelijat – SONK ry (Demariopiskelijat) on valtakunnallinen poliittinen opiskelijajärjestö. Toimintamme on suunnattu opiskelijoille tai sellaiseksi pyrkiville, jotka haluavat vaikuttaa yhteiskunnallisiin asioihin samanhenkisessä seurassa.

Voit siis liittyä jäseneksemme, jos olet täyttänyt 15 vuotta, pyrit opiskelijaksi tai opiskelet jo toisella asteella tai korkeakoulussa. Vaikutamme kaikilla yhteiskunnan ja politiikan alueilla. Kainsainvälisyys on yksi toimintamme luontaisista toimintapisteistä. Liittymällä Demariopiskelijoihin olet osa suurta maailmanlaajuista sosialidemokraattista liikettä.

Arvot

Tavoitteenamme on edistää tasa-arvoa, vapautta ja yhdenvertaisuutta. Olemme demokratian, solidaarisuuden ja kansainvälisyyden periaatteita puolustava feministinen järjestö. Uskomme, että meillä kaikilla on oikeus koulutukseen, työhön ja onnelliseen elämään, mutta ei muiden ihmisten tai ympäristön kustannuksella.

Koulutus- ja sivistyspolitiikan lisäksi Demariopiskelijat on aktiivinen Eurooppa-politiikassa, tasa-arvokysymyksissä sekä globalisaation hallintaan liittyvissä kysymyksissä. Myös talous- ja sosiaalipolitiikan laajoista suuntaviivoista käydään Demariopiskelijoissa aktiivista keskustelua. Tavoiteohjelmasta löydät konkreettiset poliittiset tavoitteemme kultakin politiikan alalta. Lisäksi voit tutustua kannanottoihimme ja aktiiviemme mielipidekirjoituksiin viestintäkanaviemme kautta.

Päätöksenteko

Demariopiskelijoiden korkein päättävä elin on kerran vuodessa kokoontuva liittokokous, joka valitsee hallituksen tulevalle vuodelle, käsittelee toimintasuunnitelman ja talousarvion sekä liittokokoukselle mahdollisesti toimitetut poliittiset ohjelmaluonnokset, aloitteet ja ponnet.

Liittokokousten välisenä aikana ylintä päätäntävaltaa käyttää liittohallitus. Puheenjohtajan lisäksi liittohallitukseen kuuluu kaksi varapuheenjohtajaa, kuusi jäsentä ja 1-6 varajäsentä. Liittohallitus kokoontuu noin kerran kuukaudessa. Liittohallituksen sihteerinä toimii yhdistyksen pääsihteeri. Demariopiskelijoiden toimintaa määrittelevät yhdistyksen säännöt.

Toimiston väki

Demariopiskelijoiden toimisto sijaitsee Helsingin Hakaniemessä. Toimistolla työskentelevät puheenjohtaja ja pääsihteeri. Puheenjohtaja johtaa, suunnittelee ja koordinoi Demariopiskelijoiden jokapäiväistä toimintaa ja poliittista valmistelua. Puheenjohtajalle kuuluvat myös edustustehtävät ja yhteydenpito sidosryhmiin.

Pääsihteeri vastaa Demariopiskelijoiden taloudesta ja hallinnosta yhteistyössä liittohallituksen kanssa. Lisäksi pääsihteeri suunnittelee ja toteuttaa tapahtumatoimintaa, hoitaa jäsenpalvelua ja on luottamushenkilöiden tukena poliittisessa valmistelussa.

Debatti

Debatti on itsenäinen mielipide- ja kulttuurilehti, joka on sitoutunut journalistin ohjeisiin. Debattia julkaisee Sosialidemokraattiset opiskelijat – SONK ry. Debatti puhuu yhteiskunnallisista asioista, politiikasta ja kultuurista. Haluamme tarjota monipuolisesti mielenkiintoisia juttuja nuorille. Debatti haluaa herättää keskustelemaan ja ajattelemaan. Puhumme muun muassa maailman muutoksesta, taloudesta ja tasa-arvosta sekä kestävästä kehityksestä.

Debatin vastaava toimittaja vuonna 2023 on Iris Nordman.
Sähköposti: debattilehti(at)debatti.fi