Politiikka

SONK pähkinänkuoressa

Sosialidemokraattiset opiskelijat SONK on valtakunnallinen poliittinen opiskelijajärjestö. Toimintamme on suunnattu opiskelijoille tai sellaiseksi pyrkiville, jotka haluavat vaikuttaa yhteiskunnallisiin asioihin samanhenkisessä seurassa.

Voit siis liittyä jäseneksemme, jos olet täyttänyt 15 vuotta, pyrit opiskelijaksi tai olet jo sellainen. Vaikutamme kaikilla yhteiskunnan ja politiikan alueilla ja kansainvälisyys on luonnollinen osa toimintaamme. Liittymällä Demariopiskelijoihin olet osa suurta maailmanlaajuista sosialidemokraattista liikettä.

Arvot

Tavoitteenamme on edistää tasa-arvoa, vapautta ja yhdenvertaisuutta. Olemme demokratian, solidaarisuuden ja kansainvälisyyden periaatteita puolustava feministinen järjestö. Uskomme, että meillä kaikilla on oikeus koulutukseen, työhön ja onnelliseen elämään, mutta ei muiden ihmisten tai ympäristön kustannuksella.

Koulutus- ja sivistyspolitiikan lisäksi SONK on aktiivinen Eurooppa-politiikassa, tasa-arvokysymyksissä sekä globalisaation hallintaan liittyvissä kysymyksissä. Myös talous- ja sosiaalipolitiikan laajoista suuntaviivoista käydään SONKissa aktiivista keskustelua. Tavoiteohjelmasta löydät konkreettiset poliittiset tavoitteemme kultakin politiikan alalta. Lisäksi voit tutustua kannanottoihimme ja aktiiviemme mielipidekirjoituksiin.

Päätöksenteko

SONKin korkein päättävä elin on kerran vuodessa kokoontuva liittokokous, joka valitsee hallituksen tulevalle vuodelle, käsittelee toimintasuunnitelman ja talousarvion sekä liittokokoukselle mahdollisesti toimitetut poliittiset ohjelmaluonnokset, aloitteet ja sekä ponnet.

Liittokokousten välisenä aikana ylintä päätäntävaltaa käyttää liittohallitus. Puheenjohtajan lisäksi liittohallitukseen kuuluu kaksi varapuheenjohtajaa, kuusi jäsentä ja 1-6 varajäsentä. Liittohallitus kokoontuu noin kerran kuukaudessa. Liittohallituksen sihteerinä toimii SONKin pääsihteeri. SONKin toimintaa määrittelevät yhdistyksen säännöt.

Toimiston väki

 SONKin toimisto sijaitsee Helsingin Hakaniemessä. Toimistolla työskentelevät puheenjohtaja ja pääsihteeri. Puheenjohtaja johtaa, suunnittelee ja koordinoi SONKin jokapäiväistä toimintaa ja poliittista valmistelua. Puheenjohtajalle kuuluvat myös edustustehtävät ja yhteydenpito sidosryhmiin.

Pääsihteeri vastaa SONKin taloudesta ja hallinnosta yhteistyössä liittohallituksen kanssa. Lisäksi pääsihteeri suunnittelee ja toteuttaa tapahtumatoimintaa, hoitaa jäsenpalvelua ja on luottamushenkilöiden tukena poliittisessa valmistelussa.

Debatti

Debatti on itsenäinen mielipide- ja kulttuurilehti, joka on sitoutunut journalistin ohjeisiin. Debattia julkaisee Sosialidemokraattiset opiskelijat – SONK ry. Debatti puhuu yhteiskunnallisista asioista, politiikasta ja kultuurista. Haluamme tarjota monipuolisesti mielenkiintoisia juttuja nuorille. Debatti haluaa herättää keskustelemaan ja ajattelemaan. Puhumme muun muassa maailman muutoksesta, taloudesta ja tasa-arvosta sekä kestävästä kehityksestä.

Debatin vastaava toimittaja vuonna 2021 on Taru Salovaara.
Sähköposti: debattilehti(at)debatti.fi