Ajankohtaista, Etusivu, Tiedotteet

Puheenjohtaja Jääskeläinen: loppusyksyn suunnitelmista

Nyt, kun oma kaksivuotiskausi Demariopiskelijoiden puheenjohtajana lähenee loppuaan, on aika kertoa loppusyksyn kuvioista. Vaikka nämä reilut puolitoista vuotta ovat olleet mitä mahtavimmat ja ensi vuosi tuo mukanaan innostavia näytön paikkoja, koen että nyt on minun aikani antaa puheenjohtajan nuija eteenpäin uusille tekijöille.

Päätös olla hakematta jatkokautta oli lopulta simppeli. Aloittaessani puheenjohtajan tehtävät, minulla oli selkeä näkemys kahden vuoden mittaisesta projektista. Oli lähtöpiste ja useita tavoitteita. Moni noista tavoitteista on kaudellani saavutettu ja toisaalta osa tavoitteista vaatii toteutuakseen kahta vuotta pitemmän ajanjakson. Minulla on syvä luottamus siihen, että tulevat toimijat saavat nuo tavoitteet maaliin ja luovat uusia.

Puheenjohtajakauteni perusta on ollut vahvasti SONKin kehittämisessä yhä enemmän opiskelijajärjestöksi. Se on tarkoittanut järjestön lähihistorian suurimman strategia- ja sääntöuudistuksen läpiviemistä ja toteuttamista, uusia yhteistyömuotoja puolueen ja opiskelijaliikkeen kanssa, uusien tapahtumien, toimintojen ja käytäntöjen kehittämistä, viestinnän uudistusta, ja niin edelleen. Joukkoon mahtuu myös epäonnistumisia, joista on otettu opiksi. Pitemmän ja perusteellisemman analyysin paikka on kuitenkin vasta tuonnempana. Nyt painellaan hommia täysillä edustajistovaalien ja muiden projektien eteen.

Kaiken kaikkiaan Demariopiskelijat on ottanut monella osa-alueella askelia eteenpäin ja järjestönä se kiinnostaa yhä useampia. Sellaista kehitystä on ollut motivoivaa olla luotsaamassa ja tekemässä, vaikka toisinaan vähiltä yöunilta ja pitkiltä työpäiviltä ei olekaan vältytty. Yksin tätä hommaa kuitenkaan ei ole oltu tekemässä vaan siihen on kuulunut suuri joukko aktiiveja, hallituslaisia, pääsihteereitä ja puolueperhettä.

Jos jostakin voin olla erityisesti ylpeä, ovat ne hallitukset, joiden kanssa olen saanut työskennellä kauteni ensimmäisestä päivästä saakka. Niin hulvatonta, aikaansaavaa, ja kaikin puolin inspiroivaa porukkaa en ole saanut tähän mennessä luotsata. Kiitos Antti Simi, Topi Kytölehto, Siiri Muhonen, Ronja Kuorikoski, Heidi Miettinen, Kalle Virtanen, Matias Kvist, Pekko Korvuo, Anni Niemelä, Aino Rytkönen, Anniina Horto jo tässä vaiheessa huikeasta panoksestanne, jonka olette antaneet tänä vuonna. Kiitos yhtä lailla myös Mikko Kymäläinen, Jemi Heinilä, Eveliina Kunttu, Wille Jäntti, Miina-Anniina Heiskanen, Erik Immonen, Marjukka Mattila, Ida Piltonen, Eetu Kinnunen, Ursula Storbjörk ja Miika Vanne. Kovia tekijöitä kaikki ja varmaksi katson, että teistä kuullaan vielä.

Toisen kiitoksen haluan antaa pääsihteereille Noora Luukalle ja Essi Virtaselle. Teidän kanssanne on puhuttua asiat aina suoraan, onnistuttu, tuuletettu ja naurettu, tarvottu tuulta päin ja jaettu mieltä painavat murheet. Ilman teidän asiantuntemustanne, panostanne ja ihailtavaa omistautumistanne olisi moni tavoite jäänyt vain paperille. Iso kiitos kaikesta!

Lopuksi, on ilo johtaa yhteisöä, joka mahdollistaa rakentavan keskustelun ja, joka puhuu opiskelijoiden puolesta suoralla aatteen palolla: horjumattomilla askelilla, silmä säikkymättä ja into otsalla hehkuen. Tätä aikaa tietää kaipaavansa myöhemmin.

 

Jesse Jääskeläinen

Demariopiskelijoiden puheenjohtaja

+358 45 112 9299

jesse.jaaskelainen(at)sonk.fi

#sonkissa