Ajankohtaista, Ajatuksia, Etusivu, Tiedotteet, Yleinen

Puheenjohtaja Kytölehto: En pyri Demariopiskelijoiden puheenjohtajaksi jatkokaudelle

Syksy etenee hiljalleen ja sen mukana saapuu monen odottama liittokokoustamisen aika. SONKin 52. liittokokous järjestetään 2.-3. marraskuuta Helsingissä. Päätin jo viime vuonna lähtiessäni hakemaan puheenjohtajuutta kauteni jäävän yksivuotiseksi. Päätös on vuoden kuluessa pitänyt. Päätökseni taustalla on muun muassa se, että lähdin opiskelijapolitiikkaan verrattain myöhään, vasta 4. opiskeluvuotenani. Useamman opiskelijaliikkeessä vietetyn vuoden jälkeen on viimein tullut korkea aika priorisoida myös omaa elämääni ja saattaa opintoni loppuun. Graduohjaajani lienee samaa mieltä.

Mennyt vuosi on osoittanut että opiskelijaliikkeellä on vielä tehtävää. Hallitusohjelma on hyvä aloitus koulutuksen kunnianpalautukselle, mutta se on vasta alku. Opintotuen huoltajakorotus, korkeakouluindeksin palautus sekä 60 miljoonan euron vuosittainen lisäys korkeakoulujen budjettiin ovat merkittäviä parannuksia kaikki. Kesän keskustelu opiskelijoiden hyvinvoinnista kuitenkin osoitti että työtä vaaditaan vielä. Sosialidemokratia on sivistysaate ja SONKilla on suuri rooli aatteemme sivistyksen vaalijana. Suomen Sosialidemokraattisen Puolueen on oltava tulevaisuudessa johtava sivistyspuolue.

Kolmen vuoden ja erityisesti viimeisimmän vuoden aikana olen saanut kokea paljon. Olen saanut monia uusia tuttavuuksia, oppinut paljon, päässyt osallistumaan moniin mahtaviin tilaisuuksiin ja tapahtumiin kuten myöskin niiden järjestämiseen. Aikani demariopiskelijoissa on muuttanut minua niin järjestötoimijana kuin ihmisenäkin. Yhteiskunnallinen vaikuttaminen on tullut elämääni jäädäkseen. Nyt on kuitenkin aika uusien innokkaiden toimijoiden astua johtoon. 

Opiskelijajärjestöjen vaihtuvuus on rytmiltään tiheää, kuten opiskelija- ja ylioppilaskunnissakin. Toiminnassa ollaan 2-3 vuotta jonka jälkeen uudet ihmiset astuvat toimintaan ja hallitusvastuuseen. SONKissa on mielestäni pyrittävä samaan rytmiin, joten minun on tässäkin mielessä luontevaa antaa tilaa uusille toimijoille. Teenkin tämän mielelläni, luottavaisin mielin tulevaan.

Haluan jo tässä vaiheessa kiittää rakkaita liittohallitukseni jäseniä Anniina Hortoa, Jarno Friimäkeä, Aleksanteri Gustafssonia, Elias Tenkasta, Ville Kurttia, Silja Nurmea, Mohammed Shimeria ja Oskari Maunukselaa sekä loistavia varapuheenjohtajia Heidi Miettistä ja Kalle Virtasta. Iso kiitos myös pääsihteeri Sini Heinolle sekä minua kannustaneille ja tukeneille ihmisille niin puoluetoimistolla, eduskuntaryhmässä kuin perhe- ja kaveripiirissäkin.

Nyt on aika painaa vielä tämä syksy täysillä, muistella ehtii myöhemmin!

 

Topi Kytölehto
Puheenjohtaja
+358 45 1129299
topi.kytolehto@sonk.fi


#sonkissa