Siiri Muhonen ja Hanna Kivimäki YESin johtopaikoille.

Viikonloppuna 1.-3.10.2021 Maltassa ja etänä pidetyssä Young European Socialists (YES) kongressissa SONKin Siiri Muhonen säännöistä vastaavan Control Commissionin puheenjohtajaksi ja Demarinuorten Hanna Kivimäki järjestön varapuheenjohtajaksi. Muhonen on SONKin ja YESin pitkäaikainen aktiivi ja toiminut edeltävällä kaudella Control Commissionin jäsenenä. Kivimäki puolestaan on Demarinuorten kansainvälisen työryhmän puheenjohtaja ja liittohallituksen varajäsen.

“Tulevalla kaudella aiomme parantaa Control Comissionin, sihteeristön ja jäsenten välistä kommunikaatiota. Tärkeää on, että työ on läpinäkyvää ja mielekästä myös Control Comissionin jäsenille”, Siiri Muhonen linjaa tulevaa kaksivuotiskautta.

“On valtavan hienoa päästä rakentamaan siltaa eurooppalaisten demarinuorten välille ja viemään YESiä yhdessä puheenjohtajiston kanssa kohti tulevia eurovaaleja. Lähivuosina toivon että YES vahvistaa työtään vihapuheen kitkemiseksi ja nuorten osallisuuden edistämiseksi” Hanna Kivimäki iloitsee. 

“On upeaa, että EU on julistautunut LGBTIQ+ Freedom Zoneksi, mutta on selkeää että julistus ei riitä, vaan kaikkien meidän työtä Euroopan ihmisoikeuskehityksen turvaamiseksi tarvitaan, niin nuorisojärjestöjen kuin puolueiden. Ihmisoikeus ei ole staattinen tila, ja EU ei ole lähellekään valmis” jyrähtää Kivimäki.

“Kansainvälisyys on aina ollut suomalaisen sosialidemokraattisen liikkeen keskiössä, minkä takia olemme aina olleet aktiivisia toimijoita YESissä ja nyt entisestään vahvistimme asemaamme järjestön johtopaikoilla. Tiedän, että Siiristä YES saa erittäin tarkan ja omistautuneen puheenjohtajan Control Commissionille ja Hannasta erittäin kokeneen ja osaavan varapuheenjohtajan” SONKin puheenjohtaja Ville Kurtti iloitsee valinnoista.

Tämän lisäksi SONKin edustajaksi järjestön valtuustoon nimettiin liittohallituksen jäsen Aleksi Murtojärvi.

Sosialidemokraattiset opiskelijat SONK onnittelee Siiriä, Hannaa ja Aleksia uusista tehtävistä ja toivottaa menestystä tulevaan työhön.

Lisätietoja:

Ville Kurtti
0451129299
ville.kurtti@sonk.fi