Ajankohtaista, Etusivu, SONK, Tiedotteet, Toiminta

SONK ja SDP lähtevät yhdessä vahvistamaan asemaansa opiskelijapolitiikassa


Opiskelijademarit SONK ja SDP lähtevät yhdessä pohtimaan, miten liikkeen jalansijaa vahvistetaan opiskelijoiden keskuudessa. Kesäkuussa ensimmäisen kerran kokoustavan työryhmän johtoon valittiin oikeustiedettä opiskeleva puoluehallituksen jäsen Matias Mäkynen. SONKin puolelta ohjaksissa on puolestaan liittojohto.

“On päivänselvää, että korkeakoulupolitiikassa ja opiskelijapolitiikassa tarvitsemme molempien toimijoiden volyymit ollaksemme uskottava tekijä.”, Jääskeläinen linjaa.

“Tavoitteenamme ei ole pohtia, miten saamme lyhytjänteisesti houkuteltua opiskelijoita mukaan, vaan miten puolueen toimintaa ja politiikkaa uudistetaan kestävästi niin, että se houkuttelee entistä enemmän eri ikäisiä ihmisiä”, Matias Mäkynen kommentoi.

SONKin seuraava etappi on edustajistovaalit korkeakouluissa ensi syksynä. Puoluepoliittisesti suuntautuneet ryhmät ovat pitkään jääneet ainejärjestöpohjaisten ryhmien taakse edustajistovaaleissa. Työryhmä ottaa haasteen vastaan ja työhön otetaan mukaan nuorten ja opiskelijoiden lisäksi edustajia niin eduskuntaryhmästä, puoluetoimistolta, puolueen piirien työntekijöistä kuin puoluejohdostakin.

 

Lisätiedot:

Jesse Jääskeläinen

Puheenjohtaja, SONK ry

0451129299

puheenjohtaja@sonk.fi