Ajankohtaista, Etusivu, Politiikka, Tiedotteet

SONK tukee Matias Mäkystä SDP:n varapuheenjohtajaksi

Sosialidemokraattiset opiskelijat SONK ry:n liittohallitus on kokouksessaan 4.8.2020 käynyt keskustelun SDP:n puoluekokoukseen ehdolle asettuneista varapuheenjohtajaehdokkaista. SONK on lähettänyt kaikille tähän mennessä julkisuuteen tulleille ehdokkaille kysymyspatteriston, johon jokainen ehdokas on voinut vastata. Näitä vastauksia liittohallitus päätöksessään hyödynsi. Kiitämme kaikkia ehdokkaita kattavista vastauksista ja kiinnostuksesta opiskelijaliikettä kohtaan. 

SONK on tehnyt aloitteet muun muassa opiskelijoiden toimeentulon parantamisesta sekä EU- ja ETA-maiden ulkopuolelta tulevien opiskelijoiden lukukausimaksujen poistamisesta ja meitä kiinnosti erityisesti ehdokkaiden näkemykset näihin aloitteisiin. Tämän lisäksi halusimme kuulla ajatuksia ja näkemyksiä siitä mitä tavoitteita ehdokkailla on tulevalle puoluekokouskaudelle sekä miten puolueen toimintaan liittyisi yhä useampi opiskelija ja nuori. 

“Liittohallitus kokee tärkeäksi että varapuheenjohtajaehdokas tukee SONKin näkemyksiä siitä, miten opiskelijoiden asemaa kehitetään yhteiskunnassa sekä terävöitetään opiskelijoiden näkyvyyttä sosialidemokraattisessa puolueessa tulevaisuudessa”,  SONKin puheenjohtaja Heidi Miettinen kommentoi. 

“Liittohallitus päätyi yksimielisesti tukemaan Matias Mäkystä puolueen varapuheenjohtajaksi.”

Mäkynen on pitänyt opiskelijoiden puolta erityisesti sosiaaliturvauudistuksen valmistelutyössä ja toi vastauksissaan esiin yhtyvänsä SONKin aloitteeseen, jossa vaaditaan opintorahan korotusta sadalla eurolla jo ennen uuteen sosiaaliturvaan siirtymistä. 

Mäkysen vastauksissa näkyi myös SDP:n tarkasteleminen kokonaisuutena; sekä poliittisten avausten esittäjänä että organisaationa aktiiveineen ja kannattajineen. Sosialidemokraattiset opiskelijat SONK ry antaa tukensa Matias Mäkyselle SDP:n Tampereen puoluekokouksessa 22.-24.8.2020.

Lisätietoja:
Heidi Miettinen
heidi.miettinen@sonk.fi
045 1129299