Ajankohtaista, Etusivu, Kannanotot, Tiedotteet

Sosialidemokraattiset opiskelijat SONK ry: EI lukukausimaksuille!

Sosialidemokraattiset opiskelijat SONK ry  on tyrmistynyt Vihriälän työryhmän ehdotuksesta ottaa käyttöön lukukausimaksut ja vaatii hallitusta torjumaan ehdotuksen.

”On pöyristyttävää, että työryhmä vaatii samassa yhteydessä suomalaisten osaamisen nostamista ja esittää kaikille lukukausimaksuja. On positiivista, että koulutukseen panostaminen nähdään taloutta tehostavana toimena, mutta ei ole oikein, että opiskelijat joutuvat maksajiksi. Tämä asettaa jo muutenkin niukalla toimeentulolla elävät opiskelijat epätasa-arvoiseen asemaan sosio-ekonomisen taustan eroavaisuuksien kautta”, SONKin puheenjohtaja Heidi Miettinen huomauttaa.

Kevään koronapandemia on tuonut entistä vahvemmin esiin hyvinvointivaltion tärkeyden – esimerkiksi julkinen terveydenhuolto on tehokas toimija pandemiatilanteessa. Myös maksuton koulutus on keskeinen osa hyvinvointivaltiota ja koulutuksellista tasa-arvoa.

“Tämä vuosi on toki poikkeuksellinen ja hallitus on vaikeassa tilanteessa pyrkiessään hyviin päätöksiin koko yhteiskunnan kannalta. Vetoamme kuitenkin pääministeri Sanna Mariniin ja tiede- ja kulttuuriministeri Hanna Kososeen: hyvinvointivaltiotamme tulee kehittää entistä paremmaksi, eikä romuttaa sitä lyhytnäköisillä päätöksillä, jotka uhkaavat yhteiskuntamme keskeisiä arvoja”, Miettinen korostaa.

Lisätiedot:
Heidi Miettinen, puheenjohtaja
heidi.miettinen@sonk.fi
045 1129299