Ajankohtaista, Etusivu, Kannanotot, Kansainvälisyys

Sosialidemokraattiset Opiskelijat SONK ry. esittää: Tuulia Pitkänen ehdolle ensi kevään eurovaaleihin

Sosialidemokraattiset Opiskelijat SONK ry. esittää Tuulia Pitkästä ehdolle ensi kevään eurovaaleihin.

Young European Socialistsin, eli Euroopan demarinuorten pääsihteerinä toimiva Pitkänen on sukeltanut jo syvälle eurooppa-poliittiseen debattiin Brysselissä. Pitkäsen johdettavanaan on ollut 67 sosialidemokraattista ja sosialistista nuorisojärjestöä 48 euroopan ja lähi-idän maasta. Pitkänen nostaa esiin Euroopan unionin kipukohtia.

“Rauhanprojekti on käännekohdassa. Pelkkien taloudellisten rajojen alasajo ei ole luonut kansalaisten eurooppaa. Menestystä pitäisi mitata kasvun sijaan myös sosiaalisilla ja ilmastoon liittyvillä mittareilla.”, Pitkänen sanoo.

“Samalla ulkomailla korostuu se, miten naisten asema on monin paikoin yhä suomalaisittain katsottuna törkeän rajattu. Naapuritoimiston setä puhuttelee hississä mitään kyselemättä assariksi ja kaikki kokoukset, puhetilaisuudet sekä johtopaikat ovat tummien pukujen harmaata massaa. Vieläkin räikeämpää on se, ettei naiskysymys ole prioriteetti. EU:lla ei kuulemma ole ”resursseja” suojella turvapaikanhakijatyttöjä hyväksikäytöltä. Talouskriisikin selätettiin leikkaamalla naisten palkkoja.”, Pitkänen jatkaa.

Sosialidemokraattiset Opiskelijat SONK ry. on vuosien varrella toiminut kasvattajana monelle kansainväliselle toimijalle.

“Tuulian kaltaista asiantuntevaa, kokenutta ja feminististä toimijaa on helppo lähteä tukemaan. Euroopan unioni tarvitsee hänen Tuulian kaltaista fiksua tekijää, jolla on halu rakentaa inhimillisempää EU:ta.”, Jääskeläinen linjaa.Lisätietoja:

Jesse Jääskeläinen

Puheenjohtaja, Sosialidemokraattiset Opiskelijat SONK ry.

+358 45 112 9299

jesse.jaaskelainen@sonk.fi

 

Tuulia Pitkänen

Pääsihteeri, Euroopan Sosialidemokraattiset Nuoret – Young European Socialists YES

+32 472611959 tai +358 415013092

tuulia.pitkanen@gmail.com

tuuliapitkanen.net