Ajankohtaista, Yleinen

Sosialidemokraattiset Opiskelijat – SONK ry hakee pääsihteeriä. Oletko se sinä?

Sosialidemokraattiset Opiskelijat – SONK ry on poliittinen opiskelijajärjestö ja opiskelijoiden ääni sosialidemokraattisessa liikkeessä. Arvojamme ovat vapaus, tasa-arvo ja solidaarisuus. Olemme feministinen järjestö ja toiminnassamme painotamme erityisesti yhdenvertaisuutta ja kansainvälisyyttä.

SONK hakee nyt pääsihteeriä toistaiseksi voimassa olevaan työsuhteeseen. Työpaikka sijaitsee SONKin toimistolla Helsingin Hakaniemessä.

Pääsihteeri vastaa liiton taloudesta ja hallinnosta yhteistyössä liittohallituksen kanssa. Lisäksi pääsihteerin tehtäviin kuuluu viestintää, koulutus- ja seminaaritoiminnan järjestämistä ja verkostoyhteistyötä kotimaisten ja kansainvälisten sidosryhmien kanssa. Pääsihteeri tukee osastoissa toimivia vapaaehtoisia paikallistoiminnassa ja luottamushenkilöitä poliittisessa valmistelu- ja vaikuttamistyössä.

Etsimällämme henkilöllä on kykyä järjestön kehittämiseen ja tahtoa viedä toiminta uusiin sfääreihin. Henkilö ei säikähdä haasteita, ratkoo ongelmatilanteet oikeudenmukaisesti ja pysyy lujana, kun tilanne sitä vaatii. Hän uskaltaa kysyä, kun ei tiedä, eikä hän lannistu vastoinkäymisistä. Henkilö on empaattinen verkostoituja, joka haluaa työskennellä yhteiskunnallisesti aktiivisten nuorten kanssa. Hän ottaa haltuun sekä kriisitilanteet että skumppatilanteet.

Pääsihteeri toimii liiton puheenjohtajan työparina, mutta työskentelee itsenäisesti ja itseohjautuvasti. Työ sisältää satunnaisesti matkustamista Suomessa ja ulkomailla sekä ilta- ja viikonlopputöitä.

 Tehtävän menestyksekäs hoitaminen edellyttää:

 • sitoutumista työhön ja itsenäistä työotetta
 • työn tai vapaaehtoisuuden kautta kertynyttä järjestökokemusta
 • hyviä vuorovaikutustaitoja ja huumorintajua
 • joustavuutta työajoissa ja -paikoissa
 • tietoteknistä perusosaamista
 • talous- ja asiakirjahallinnon perusosaamista
 • hyvää kielitaitoa (suomi ja englanti ovat välttämättömiä ja ruotsi erittäin toivottava)
 • sosialidemokraattista maailmankatsomusta ja halua edustaa sosialidemokraattisia arvoja

Eduksi katsomme myös:

 • viestintäosaaminen ja ideat viestinnän kehittämiseksi
 • kokemus SONKin toiminnasta ja muusta opiskelijatoiminnasta
 • korkeakoulupolitiikan tuntemus

SONK tarjoaa sinulle monipuolisen työnkuvan, paikan Hakaniemen ympyrätalon lämminhenkisessä työyhteisössä sekä mahdollisuuksia ammatilliseen kehittymiseen. Meillä pääset muovaamaan työtä itsesi näköiseksi ja toimimaan aktiiviemme kanssa yhteisten päämääriemme saavuttamiseksi. Toivomme pääsihteeriltä joustavuutta, mutta vastapainoksi haluamme myös olla joustava työnantaja. Tarjolla on lisäksi runsain määrin pahaa kahvia.

Toivomme valitun henkilön aloittavan työssä viimeistään 1.9.2018. Koeaika on neljä kuukautta ja perehdytys tehtävään valitulle järjestetään elokuun aikana sopimuksen mukaan. Pääsihteerin peruspalkka on 2400 euroa + 6 prosentin korvaus kokonaistyöajasta.

Vapaamuotoiset hakemukset pyydämme toimittamaan sähköpostitse osoitteeseen toimisto@sonk.fi 10.8.2018 klo 16:00 mennessä (laitathan sähköpostisi otsikoksi ”Hakemus SONKin pääsihteeriksi”). Hakemuksen liitteeksi toivomme ansioluettelon ja vapaamuotoisen, lyhyehkön SONKin toimintaympäristöanalyysin.

Valitsemme hakemusten perusteella osan hakijoista haastatteluihin, jotka järjestetään viikolla 33 Helsingissä. Pääsihteerin valitsee SONKin liittohallitus.

 

Lisätietoja tehtävästä antavat:

 

Essi Virtanen, pääsihteeri

essi.virtanen@sonk.fi

p. 045 277 5070

 

Jesse Jääskeläinen, puheenjohtaja

jesse.jaaskelainen@sonk.fi

p. 045 112 9299