Ajankohtaista, Etusivu, Liittohallitus, Tiedotteet

Topi Kytölehto Demariopiskelijoiden puheenjohtajaksi

Sosialidemokraattiset Opiskelijat – SONK ry:n 51. liittokokous valitsi tänään sunnuntaina 11.11. puheenjohtajakseen Topi Kytölehdon Jyväskylästä. Topi on 25-vuotias historian opiskelija Keski-Suomesta. Kytölehto valittiin tehtävään yksimielisesti.

SDP:n ja SONKin on oltava Suomen johtava koulutuksen puolustaja ja uudistaja myös tulevaisuudessa, vähempään emme voi SONKina tyytyä. SONK on sosialidemokraattisen liikkeen opiskelijajärjestönä tärkeässä roolissa koulutuksen ja sivistyksen puolustamisessa sekä kehittämisessä. Tutkintotavoitteisia opiskelijoita on tällä hetkellä Suomessa noin 1,28 miljoonaa henkilöä, joukkoon mahtuu monessa eri tilanteessa olevia opiskelijoita. Tämä on puolet työssäkäyvien määrästä Suomessa, ei siis mikään marginaalinen joukko ihmisiä. Ja yli puolet opiskelijoista, lähes puolestatoista miljoonasta ihmisestä, elää EU:n köyhyysrajan alapuolella. Opiskelijoiden turvattu taloudellinen asema on koko yhteiskunnan etu ja on suomalaisen hyvinvointiyhteiskunnan arvojen mukaista että myös opiskelija voi elää turvattua elämää, Topi painottaa.

SDP on uudistanut ja puolustanut rohkeasti tasa-arvoista ja maksutonta koulutusta historiansa aikana ja SONKin tehtävä on varmistaa että tämä kehitys jatkuu oikeansuuntaisena. Vaalien alla, aikana ja jälkeen meidän tehtävämme SONKina on muistuttaa puoluettamme koulutuksen ja sivistyksen arvojen merkityksestä, mutta myös sparrata puolueemme korkeakoulupoliittisia linjauksia, toteaa Kytölehto.

– Ensi vuosi on suurten mahdollisuuksien ja näytönpaikkojen vuosi. Uskon siihen, että Demariopiskelijat ottavat harppausaskelia eteenpäin ensi vuonna Topin luotsaamana. Uskon siihen, että ensi keväänä Demariopiskelijat ovat Suomen vaikuttavin poliittinen opiskelijajärjestö, vuoden lopussa väistyvä puheenjohtaja Jääskeläinen linjaa.

Varapuheenjohtajaksi ehdolla olivat Heidi Miettinen 22- vuotias tradenomiopiskelija Haaga-Helia ammattikorkeakoulusta, Kalle Virtanen, 22-vuotias kansainvälisen politiikan  opiskelija Tampereen yliopistosta ja Anniina Horto 22-vuotias yhteiskuntapolitiikan opiskelija Jyväskylästä. Heistä Heidi Miettinen valittiin 1. varapuheenjohtajaksi ja Kalle Virtanen 2. varapuheenjohtajaksi.

Puheenjohtajiston lisäksi liitolle valittiin uusi liittohallitus. Liittohallituksen varsinaisiksi jäseniksi valittiin Anniina Horto, Jarno Friimäki, Aleksanteri Gustafsson, Elias Tenkanen, Ville Kurtti ja Silja Nurmi . Varajäseniksi valittiin Mohamed Shimer ja Oskari Maunuksela.