Vaikeasta riihestä koulutuksen ja hyvinvoinnin torjuntavoitto, mutta opiskelijat unohtuivat

Hallituksen kehysriihelle oli asetettu paljon vaatimuksia opiskelijaliikkeen toimesta opiskelijoiden ja nuorten mielenterveyden kriisin helpottamiseksi. Riihessä estettiin pahimmat vaihtoehdot, hallituksen kaatuminen sekä koulutuksesta, hyvinvoinnista ja sosiaaliturvasta leikkaaminen, mutta opiskelijaliikkeen vaatimia ja opiskelijoiden kipeästi tarvitsemia lisätoimia ei valitettavasti juurikaan saatu. Kävi kuten monet pelkäsivät ja kuten on käynyt aivan liian monta kertaa ennenkin. Opiskelijat jäivät monien muiden asioiden jalkoihin kehysriihen ollessa erityisen vaikea. Tämä on kuitenkin suuri virhe ja toimia yhä tarvitaan erittäin vakavan tilanteen helpottamiseksi.

“Kehysriihen tulos on monella tapaa hyvä ja leikkauksia ei tulla lähivuosina tekemään koulutukseen tai opintotukeen, mutta leikkaamatta jättäminen ei riitä, vaan tarvitaan lisäpanostuksia. SONKissa ja varmasti laajemmenkin opiskelijaliikkeessä tulemme yhä vaatimaan hallitukselta toimia opiskelijoiden hyvinvoinnin ja toimeentulon parantamiseksi. Kyse on koko Suomen tulevaisuudeesta” puheenjohtaja Ville Kurtti toteaa.

“Hallituksen päätös kohdentaa rahoitusta oppimisvajeen purkamiseen ja nuorten mielenterveyspalveluihin jo tänä vuonna lisätalousarviossa, on erittäin tärkeä ja auttaa monia, mutta lisää toimia tarvitaan. Lyhytaikaiset panostukset eivät enää riitä vaan tarvitaan pitkälle katsovia ja kaikkia auttavia toimia, kuten terapiatakuu, maksuton psykoterapiakoulutus, YTHS:n resurssien lisääminen, opintotukikuukausien määrän lisääminen ja opintorahan korotus.” Kurtti lisää.

Sosialidemokraattiset opiskelijat SONK ry vaatii yhä hallitukselta lisätoimia opiskelijoiden ja nuorten mielenterveyden kriisin korjaamiseksi ja opiskelijoiden toimeentulon parantamiseksi, sillä niitä yhä kipeästi tarvitaan.

Lisätietoja:
Ville Kurtti
Puheenjohtaja
+358451129299
ville.kurtti@sonk.fi