Ajankohtaista, Etusivu, Kannanotot

SONK: Varushenkilöiden tasa-arvo ei voi olla säästökohde

Puolustusministeri Jussi Niinistö (sin.) väläyttää, että naisten vapaaehtoinen asepalvelus jäädytettäisiin joksikin aikaa. Niinistön mukaan kansallisen puolustuksen tasosta ei voida tinkiä. Tätä hän kuitenkin juuri esittää ehdottamalla, että asepalveluksesta rajattaisiin ulos kaikista motivoituneimmat palveluksen suorittajat. Tämä luonnollisesti rajoittaisi naisten mahdollisuuksia hakeutua sotilasuralle tai kansainvälisiin kriisinhallintatehtäviin.

“Puolustusministeri Niinistö lähtisi säästämään varushenkilöiden tasa-arvosta ja reservin laadusta. Ajatus on käsittämätön ja kertoo enemmän Niinistön omasta vanhanaikaisesta ajatusmaailmasta kuin puolustusvoimien säästötarpeesta.” Topi Kytölehto linjaa.

“Sen eteen, että naiset voivat suorittaa asepalveluksen, on nähty vuosien työ. Seuraava askel tulisi olla se, että kutsunnat koskisivat tasa-arvoisesti kaikkia. Nyt puolustusministeri haluaa ottaa askeleen taaksepäin. Uskomatonta.” Demariopiskelijoiden varapuheenjohtaja Topi Kytölehto jatkaa.

Demariopiskelijat näkee, että Suomen puolustusvoimia on nykyaikaistettava vastaamaan modernia maailmaa. Asevelvollisuus on uudistettava koko ikäluokkaa koskevaksi kansalaispalvelukseksi. Tällöin puolustusvoimien palvelukseen saataisiin entistä korostuneemmin koko ikäluokan motivoitunein parhaimmisto sukupuoleen tai muuhunkaan jaotteluun perustumatta.

Lisätietoa:

Topi Kytölehto

0509115304

topi.kytolehto@sonk.fi