Ajankohtaista, Etusivu, Tiedotteet, Yleinen

Ville Kurtti ehdolla Demariopiskelijoiden varapuheenjohtajaksi

Hei. Olen Ville Kurtti ja toimin tällä hetkellä SONKin liittohallituksen jäsenenä ja TOSYn puheenjohtajana. Opiskelen Turun yliopistossa poliittista historiaa. Olen alun perin kotoisin Pohjois-Satakunnasta Siikaisista. Haen nyt SONKin varapuheenjohtajaksi.

2016 syksyllä, kun muutettuani Turkuun opiskelemaan liityin SONKiin, en todellekaan tiennyt, mihin se johtaisi, enkä arvannut kuinka tärkeä SONKista järjestönä tulisi minulle. Kolmen vuoden aikana olen tutustunut aivan mahtaviin uusiin ihmisiin ja tuntenut itseni osaksi yhteisöä, joka parantaa maailmaa. Tänä vuonna TOSYn puheenjohtajuus, SONKin liittohallitus ja kolmet vaalit sekä opiskelu ovat pitäneet kiireisenä ja vieneet paljon energiaa, mutta tämä vuosi on kirkastanut minulle, mitä haluan elämälläni tehdä. Haluan vaikuttaa, edistää arvojani ja antaa enemmän tälle liikkeelle.

Varapuheenjohtajana haluaisin keskittyä poliittiseen sisältöön ja järjestölliseen kehittämiseen, erityisesti projekteihin ja työryhmiin. Liikkeemme ei opiskelijoiden keskuudessa tunnu olevan tällä hetkellä kovin houkutteleva. Monet jakavat arvomme ja tavoitteemme, mutta löytävät poliittiset vaikuttamiskanavansa muualta. Nuoret ja opiskelijat kaipaavat kunnianhimoista tulevaisuuteen katsovaa politiikkaa, joka pitää kaikista huolta ja varmistaa, että myös tulevilla sukupolvilla on elinkelpoinen planeetta. SONKin tulee olla liike, joka haastaa omat lähijärjestönsä olemaan entistä rohkeimpia ja radikaalimpia tavoitteissaan ja politiikan teossa. SDP:n ollessa pääministeripuolueena, meillä on hyvä mahdollisuus vaikuttaa Suomen suuntaan puolueen kautta ja meidän on myös uskallettava myös haastaa SDP:tä ja hallitusta kun siihen on tarvetta.

Haluan kehittää osastojen tukemista ja jäsenistön osallistamista. Meidän menestyksemme tae ovat hyvin toimivat aktiiviset osastot ja innokkaat aktiivit. Jäsenillemme on annettava enemmän mahdollisuuksia vaikuttaa toimintaamme myös liittokokouksien välillä. Siksi haluisin kehittää työryhmä- ja projektitoimintaamme, jotta saisimme enemmän jäseniä osallistumaan niihin ja projektien toiminnasta entistä säännöllisemäpää ja tuottavampaa. Myös tässä työssä osastot ovat tärkeitä. Meidän tulee muun muassa projektien jäsenten rekrytoinnissa osallistaa myös osastoja.

Jos on jotain kysyttävää tai haluat tietää lisää ajatuksistani viestiä somessa tai sähköpostiini. Nähdään viimeistään liittarissa!

Lisätietoja:

Ville Kurtti
+358 50 3004382
ville.kurtti@hotmail.com