Hae Demariopiskelijoiden pääsihteeriksi!

Hae Demariopiskelijoiden pääsihteeriksi

Sosialidemokraattiset Opiskelijat – SONK ry on poliittinen opiskelijajärjestö ja opiskelijoiden ääni sosialidemokraattisessa liikkeessä. Arvojamme ovat vapaus, demokratia, tasa-arvo ja solidaarisuus. Olemme feministinen järjestö ja toiminnassamme painotamme erityisesti yhdenvertaisuutta, kestävyyttä ja kansainvälisyyttä.

Demariopiskelijat hakee nyt pääsihteeriä toistaiseksi voimassa olevaan työsuhteeseen. Ensisijainen työpiste sijaitsee Demariopiskelijoiden toimistolla Helsingin Hakaniemessä. Työtehtävää voi toteuttaa sovituilta osin myös etänä.

Pääsihteeri vastaa liiton taloudesta ja hallinnosta yhteistyössä liittohallituksen kanssa. Lisäksi pääsihteerin tehtäviin kuuluu koulutus- ja seminaaritoiminnan järjestämistä ja verkostoyhteistyötä kotimaisten ja kansainvälisten sidosryhmien kanssa. Pääsihteeri tukee liittohallitusta viestinnässä sekä poliittisessa valmistelu- ja vaikuttamistyössä.

Etsimme henkilöä, jolla on kykyä järjestön kehittämiseen ja yhdistyksen hallinnollisen arjen pyörittämiseen. Hän ratkoo ongelma- ja kriisitilanteet oikeudenmukaisesti, sekä pysyy lujana tilanteen vaatiessa. Henkilö  uskaltaa kysyä, kun ei tiedä, eikä hän lannistu vastoinkäymisistä. Henkilö on empaattinen verkostoituja, joka haluaa työskennellä yhteiskunnallisesti aktiivisten opiskelijoiden kanssa. 

Pääsihteeri toimii Demariopiskelijoiden puheenjohtajiston työparina, mutta työskentelee itsenäisesti ja itseohjautuvasti. Työ sisältää satunnaisesti matkustamista Suomessa ja ulkomailla sekä ilta- ja viikonlopputöitä.

 Tehtävän menestyksekäs hoitaminen edellyttää:

 • talous- ja asiakirjahallinnon perusosaamista
 • kokemuksen tai ymmärryksen  avustushakemuksien ja -selvitysten tekemisestä
 •  sitoutumista työhön ja itsenäistä työotetta
 •   työn tai vapaaehtoisuuden kautta kertynyttä järjestökokemusta
 •  hyviä vuorovaikutustaitoja ja huumorintajua
 • joustavuutta työajoissa ja -paikoissa
 •  tietoteknistä perusosaamista
 • suomen ja englannin osaamist
 • sosialidemokraattista maailmankatsomusta ja halua edistää sosialidemokraattisia arvoja

Eduksi katsomme myös:

 • viestintäosaamisen ja ideat viestinnän kehittämiseksi
 • kokemuksen Demariopiskelijoiden toiminnasta tai muusta opiskelijatoiminnasta
 • korkeakoulupolitiikan ja edunvalvonnan tuntemuksen
 • Puolueorganisaation tuntemuksen
 •  ruotsin kielen osaamisen

 

Demariopiskelijat tarjoaa sinulle monipuolisen työnkuvan, paikan Hakaniemen Ympyrätalon lämminhenkisessä työyhteisössä sekä mahdollisuuksia ammatilliseen kehittymiseen. Meillä pääset aidosti työskentelemään aktiiviemme kanssa yhteisten päämääriemme saavuttamiseksi, tuomaan oman persoonasi esille, sekä verkostoitumaan laajasti alan toimijoiden kanssa. Työtehtävä on mukautettavissa työntekijän elämäntilanteeseen sopivaksi. Toivomme pääsihteeriltä joustavuutta, mutta vastapainoksi haluamme myös olla joustava työnantaja. Työsuhteessa liukuvat työajat klo 7-20 välillä sopimuksen mukaisesti. 

Pääsihteerin tehtävä on toistaiseksi voimassa oleva ja työaika 50-70% hakijan toiveiden mukaisesti. Pääsihteerin kuukausipalkka määräytyy Järjestötoimitsijoiden TES:in palkkaluokan 5 mukaisesti (50% = 1651,87€, 70% = 2312,62€). Työsuhteeseen kuuluu kattava työterveys, lounasetu ja pieni HSL-korvaus. Työtehtävään valitulle tarjotaan laaja perehdytys työsuhteen alussa. Lisäksi saat mainion työyhteisön ja näköalapaikan koulutuspolitiikan sydämeen.Toivomme valitun henkilön voivan aloittaa työtehtävässä 12.2.2024 tai sopimuksen mukaan. Työtehtävään valittavaan henkilöön sovelletaan neljän kuukauden koeaikaa.

Toivomme hakijoiksi eri-ikäisiä, eri sukupuolien edustajia sekä kieli-, kulttuuri- ja muihin vähemmistöihin kuuluvia henkilöitä. Toteutamme rekrytoinnissa positiivisen erityiskohtelun periaatetta, jota sovelletaan silloin, kun hakijoina on yhtä päteviä tai vain vähäisessä määrin ansioiltaan toisistaan poikkeavia, joista toinen edustaa syrjinnän vaarassa olevaa ryhmää. Kerrothan meille hakemuksessasi, mikäli koet kuuluvasi johonkin vähemmistöryhmään ja toivot meidän huomioivan sen valintaprosessissa. 

 

Näin haet tehtävään:

Lähetä enintään sivun mittaiset vapaamuotoinen hakemuksesi, ansioluettelon sekä mahdollisten suosittelijoiden yhteystiedot viimeistään 1.2.2024 klo 23.59 osoitteeseen toimisto@sonk.fi. Laitathan sähköpostisi otsikoksi “Hakemus pääsihteeriksi”. Hakukriteereihin parhaiten vastaavat ja haettavaa osaamistamme täydentävät hakijat kutsutaan haastatteluihin, jotka järjestetään lähtökohtaisesti Ympyrätalolla Helsingissä. Potentiaaliset hakijat saavat tarkemmat tiedot haastattelusta sähköpostitse. Haastattelemme hakijoita jo hakuajan aikana, joten toimithan nopeasti.

 

Lisätietoja tehtävästä antavat: 

Susan Saarinen, pääsihteeri

paasihteeri@sonk.fi
p. 0417082861

Mari van den Berg, puheenjohtaja
puheenjohtaja@sonk.fi
p. 045 112 9299 (myös viestitse)