KANSAINVÄLISYYS

SONK on aktiivinen kansainvälinen toimija, joka vaikuttaa kolmella tasolla:  pohjoismaiden ja Baltian verkostossa (FNSU), Euroopan tasolla (YES) ja maailman tasolla (IUSY). Lähetämme aktiivejamme erilaisiin tapahtumiin, kokouksiin ja kampanjoihin ympäri maailmaa. Teemme myös kahdenvälistä yhteistyötä eräiden yksittäisten ulkomaisten sisarjärjestöjemme kanssa.

Miten mukaan kansainväliseen toimintaan?

Kansainvälisistä tapahtumista ja muista mahdollisuuksista saat lisätietoa seuraamalla SONKin viestintää. Ajankohtaiset kv-uutiset löydät täältä.

Euroopan kattojärjestö
YES, viralliselta nimeltään Young European Socialists, on eurooppalainen sosialidemokraattien ja sosialististen nuorten järjestö. Jäseninä on lukuisia nuoriso- ja opiskelijajärjestöjä ympäri Euroopan. Suomesta järjestön jäsenenä ovat SONK ja Demarinuoret. YESin tavoitteita ovat demokraattisen Euroopan rakentaminen, eurooppalaisten nuorten oikeuksien puolustaminen, eurooppalaisen yhteistyön lisääminen ja Euroopan kansalaisuuden edistäminen. YES on Euroopan sosiaalidemokraattisen puolueen (PES) nuorisojärjestö ja sen toimisto sijaitsee Brysselissä. YES on jäsen Euroopan nuorisofoorumissa (European Youth Forum). Poliittisen vaikuttamisen lisäksi YES järjestää eri puolilla Eurooppaa koulutuksia, tapahtumia ja kampanjoita, joihin jäsenjärjestöt voivat lähettää osallistujia. YES:n suurimpia tapahtumia ovat joka toinen vuosi järjestettävä kongressi ja YES Summer Camp -kesäleiri.
Kansainvälinen kattojärjestö
IUSY, viralliselta nimeltään International Union of Socialist Youth, on maailman suurin kansainvälinen poliittinen nuorisojärjestö. Se koostuu 136 erilaisesta sosiaalidemokraattisesta järjestöstä, jotka edustavat yli sataa maata. Suomesta järjestön jäsenenä ovat SONK ja Demarinuoret. Järjestön keskustoimisto sijaitsee Itävallassa. IUSY:n keskeisiä tavoitteita ovat vapaus ja ihmisoikeudet, tasa-arvo, demokratia, kansainvälinen solidaarisuus ja konfliktien ratkaisu politiikan keinoin. YES:n tavoin IUSY järjestää poliittisen vaikuttamisen lisäksi koulutuksia, tapahtumia ja kampanjoita.