Hae Demariopiskelijoiden pääsihteeriksi

Sosialidemokraattiset Opiskelijat – SONK ry on poliittinen opiskelijajärjestö ja opiskelijoiden ääni sosialidemokraattisessa liikkeessä. Arvojamme ovat vapaus, tasa-arvo ja solidaarisuus. Olemme feministinen järjestö ja toiminnassamme painotamme erityisesti yhdenvertaisuutta ja kansainvälisyyttä.

Demariopiskelijat hakee nyt pääsihteeriä toistaiseksi voimassa olevaan työsuhteeseen. Työpaikka sijaitsee Demariopiskelijoiden toimistolla Helsingin Hakaniemessä.

Pääsihteeri vastaa liiton taloudesta ja hallinnosta yhteistyössä liittohallituksen kanssa. Lisäksi pääsihteerin tehtäviin kuuluu viestintää, koulutus- ja seminaaritoiminnan järjestämistä ja verkostoyhteistyötä kotimaisten ja kansainvälisten sidosryhmien kanssa. Pääsihteeri tukee osastoissa toimivia vapaaehtoisia paikallistoiminnassa ja luottamushenkilöitä poliittisessa valmistelu- ja vaikuttamistyössä.

Etsimällämme henkilöllä on kykyä järjestön kehittämiseen ja tahtoa viedä toiminta uusiin sfääreihin. Henkilö ei säikähdä haasteita, ratkoo ongelmatilanteet oikeudenmukaisesti ja pysyy lujana, kun tilanne sitä vaatii. Hän uskaltaa kysyä, kun ei tiedä, eikä hän lannistu vastoinkäymisistä. Henkilö on empaattinen verkostoituja, joka haluaa työskennellä yhteiskunnallisesti aktiivisten nuorten kanssa. Hän ottaa haltuun sekä kriisitilanteet että edustustilaisuudet.

Pääsihteeri toimii Demariopiskelijoiden puheenjohtajan työparina, mutta työskentelee itsenäisesti ja itseohjautuvasti. Työ sisältää satunnaisesti matkustamista Suomessa ja ulkomailla sekä ilta- ja viikonlopputöitä.

 Tehtävän menestyksekäs hoitaminen edellyttää:

 • sitoutumista työhön ja itsenäistä työotetta
 • työn tai vapaaehtoisuuden kautta kertynyttä järjestökokemusta
 • hyviä vuorovaikutustaitoja ja huumorintajua
 •  joustavuutta työajoissa ja -paikoissa
 • tietoteknistä perusosaamista
 • talous- ja asiakirjahallinnon perusosaamista
 • hyvää kirjallista ja suullista suomen ja englannin osaamista
 • sosialidemokraattista maailmankatsomusta ja halua edistää sosialidemokraattisia arvoja

 

Eduksi katsomme myös:

 • kokemuksen tai ymmärryksen  avustushakemuksien ja -selvitysten tekemisestä
 • viestintäosaamisen ja ideat viestinnän kehittämiseksi
 • kokemuksen Demariopiskelijoiden toiminnasta ja muusta opiskelijatoiminnasta
 • korkeakoulupolitiikan ja edunvalvonnan tuntemuksen
 • puolueorganisaation tuntemuksen
 • ruotsin osaamisen

 

Demariopiskelijat tarjoaa sinulle monipuolisen työnkuvan, paikan Hakaniemen Ympyrätalon lämminhenkisessä työyhteisössä sekä mahdollisuuksia ammatilliseen kehittymiseen. Meillä pääset muovaamaan työtä itsesi näköiseksi ja toimimaan aktiiviemme kanssa yhteisten päämääriemme saavuttamiseksi. Toivomme pääsihteeriltä joustavuutta, mutta vastapainoksi haluamme myös olla joustava työnantaja.

Toivomme valitun henkilön voivan aloittaa tehtävässä 14.11.2022. Pääsihteerin kuukausipalkka on noin 2550 euroa + 6 prosentin korvaus johtuen epäsäännöllisistä työajoista. Koeaika on neljä kuukautta.

Enintään sivun mittaiset vapaamuotoiset hakemukset, ansioluettelon sekä mahdollisten suosittelijoiden yhteystiedot pyydämme toimittamaan sähköpostitse osoitteeseen toimisto@sonk.fi viimeistään sunnuntaina 23.10. klo 23.59 mennessä (laitathan sähköpostisi otsikoksi ”Hakemus pääsihteeriksi”). Haastattelut järjestetään tiistaina 25.10. ja keskiviikkona 26.10. Liittohallitus valitsee pääsihteerin kokouksessaan 27.10.

Toivomme hakijoiksi eri-ikäisiä, eri sukupuolien edustajia sekä kieli-, kulttuuri- ja muihin vähemmistöihin kuuluvia.

 

Lisätietoja tehtävästä antavat: 

Aleksanteri Gustafsson, pääsihteeri

aleksanteri.gustafsson@sonk.fi

Timo Keisala, puheenjohtaja
timo.keisala@sonk.fi
p. 045 112 9299