Ajankohtaista, Etusivu, Yleinen

Puheenjohtajan vapputervehdys

Tänä keväänä Helsingissä opiskelijat eivät kokoonnu seuraamaan Mantan lakitusta tai keräänny sankoin joukoin piknikille Kaivopuistoon. Tänä vuonna opiskelijat ympäri Suomen ovat joutuneet tilanteeseen, jossa vappuperinteet on jouduttu kirjoittamaan kokonaan uusiksi. 

Yleensä vapun juhlinnan alkaminen näkyy sosiaalisessa mediassa opiskelijoiden lisätessä tiiviiseen tahtiin kuvia ja tunnelmia erilaisista tapahtumista. Tänä vuonna nuo kuvat ovat loistaneet poissaolollaan mutta vapun tärkeys opiskelijoiden juhlana tuntuu vain korostuneen. Avatessani sosiaalisen median näen vanhoja kuvia menneiltä vapuilta ja kirjoituksia, joissa kaivataan niin peruuntuneita approja, vuosijuhlia kuin sitsejäkin. Kirjoituksissa kaivataan silti eniten opiskelukavereita, joiden kanssa tavallisena keväänä päästäisiin jakamaan kaikki nuo tapahtumat.

Tänä keväänä sosiaalisten kontaktien on oltava minimissä mutta se ei tarkoita ettemmekö voisi viettää aikaa yhdessä. Vappu on tänä vuonna myös opiskelijoilla erilainen, sillä haalarikansa ei suorita vappudiplomeitaan vaeltaen kaduilla vaan tapahtumat ovat siirtyneet verkkoon. Opiskelijayhteisö on osoittanut jälleen kerran olevansa tärkeässä roolissa opiskelijoiden hyvinvoinnin ja yhteisöllisyyden ylläpitäjänä.

Haluankin SONKin puolesta kiittää kaikkia opiskelija- ja ylioppilaskuntia sekä esimerkiksi ainejärjestöjä, jotka ovat tehneet kovasti töitä uudistaakseen vappuperinteet tähän kevääseen sopiviksi. Kiitos myös kaikille opiskelijoille, sillä ilman teitä ei olisi opiskelijayhteisöä ja teidän takianne vappu ei lopu. 

Ihanaa erilaista vappua – nähdäänhän syksyllä jälleen perinteisemmillä opiskelijatapahtumilla!

Lisätiedot
Heidi Miettinen, puheenjohtaja
heidi.miettinen@sonk.fi
045 1129299