Haku Demariopiskelijoiden tiimeihin on avattu!

Demariopiskelijoiden liittohallitus on päättänyt perustaa avoimia tiimejä jäsenille ja jäsenyydestä kiinnostuneille.

Onko sun juttu järjestöllinen kehittäminen tai sytytkö poliittisen sisällön tuottamisesta? Kiinnostaako sua poliittisten linjojen uudistaminen ja kansainväliset asiat? Nyt pääset ideoimaan ja tekemään käytännössä vaikuttamistyötä! Tiimit toimivat pääosin sähköisissä ympäristöissä. Varsinaisia tiimien kokouksia järjestetään tarpeen mukaan. Tutustu tiimien kuvauksiin ja hae mukaan!

Täytä hakulomake täällä: https://forms.gle/8kp8uXDJwMf7MJhK7

Haku päättyy 20.2.2020. Tiimien kokoonpanosta päätetään hakuajan päätyttyä liittohallituksen kokouksessa. 

TIIMIEN KUVAUKSET:

KV-TIIMI

Haluatko päästä edustamaan Demariopiskelijoita kansainvälisiin tapahtumiin? Kiinnostaako vaikuttaminen Euroopan ja Pohjoismaiden tasolla? Hae mukaan kansainväliseen tiimiin!

Demariopiskelijat vaikuttaa kansainvälisellä tasolla kattojärjestöjensä Föreningen Nordens Socialdemokratiska Ungdom FNSU:n, Young European Socialist YES:n ja International Union of Socialist Youth IUSY:n kautta. Tiimin toimintaan kuuluu kansainvälisen toiminnan kehittäminen, kantojen valmistelu kongresseihin sekä SONKin edustajien toiminnan tukeminen, sekä osallistuminen mahdollisuuksien mukaan kansainvälisiin tapahtumiin.

TAVOITEOHJELMATIIMI

Kiinnostaako sinua poliittinen valmistelu tai uusien poliittisten linjojen kehittäminen? Entä opiskelijoiden toimeentulo, asuminen ja muu elämä? Mikäli kyllä, voit liittyä tavoiteohjelmatiimiin!

Tavoiteohjelmatiimin tavoitteena on Demariopiskelijoiden tavoiteohjelman laajentaminen ja syventäminen. Tänä vuonna tavoitteena on uudistaa ennen kaikkea Demariopiskelijoiden ympäristölinjauksia. Lisäksi on myös tärkeää pohtia opiskelijoiden sosiaaliturvan kehittämistä, sekä esimerkiksi etäopetuksen ja opiskelijoiden muiden tarpeiden esiin tuomista tavoiteohjelmassa. Tässä tiimissä pääset tekemään poliittista sisältöä!

EDUSKUNTAVAALIT JA PUOLUEKOKOUS 2023-TIIMI

Olisiko mielessäsi jotain teemoja, jotka olisi syytä nostaa valtakunnalliseen keskusteluun? Koetko, että haluaisit muuttaa SDPn koulutus- ja sosiaalipoliittisia linjauksia? Jos kyllä, tämä tiimi on sinua varten!

Demariopiskelijat käynnistää eduskuntavaalit ja puoluekokous 2023 -tiimin. Tiimissä valmistellaan järjestön teemoja vuoden 2023 eduskuntavaaleihin, sekä SDPn puoluekokoukseen. Haluatko olla mukana työstämässä sosialidemokraattisen opiskelijaliikkeen tavoitteita? Näin varmistetaan, että myös jatkossa yhteiskunta ja SDP ovat opiskelijaystävällisiä.

OSASTOT-TIIMI

Olisiko sinulla mahtavia, uusia ideoita joilla Demariopiskelijat voisi auttaa paikallisia osastoja ja toimijoita? Haluaisistko antaa suoraa palautetta osastojen tarpeista? Siinä tapauksessa tämä tiimi on juuri sinulle!

Tiimin tavoitteena on kehittää osastojen ja Demariopiskelijoiden välistä yhteistyötä antamalla osastoille tukea sekä kehittää osastojen toimijoille vertaistukijärjestelmä. Tiimi myös yhdenmukaistaa osastojen ja Demariopiskelijoiden visuaalista ilmettä sekä viestintää ja tietojen säilyttämistä. Minkälaista yhteistyötä Demariopiskelijoiden ja osastojen pitäisi tehdä? Mitä osastot kaipaavat Demariopiskelijoilta? Kerro ideasi ja hae mukaan!

TAPAHTUMATIIMI

Haluaisitko vaikuttaa siihen millaisia tapahtumia Demariopiskelijat järjestävät valtakunnallisesti ja myös paikallisesti? Olisiko sinulla hyviä uusia ideoita, joita Demariopiskelijat voisivat hyödyntää? Jos kyllä, tämä tiimi on juuri sinulle!

Tiimin tavoitteena on kartoittaa osastojen tapahtumia sekä niiden kehitystarpeita. Tiimi kehittää uusia tapahtumakonsepteja ja uudelleen konseptoi vanhoja. Minkälaisia tapahtumia olisi hyvä järjestää? Mihin tapahtumaan haluaisit osallistua? Hae mukaan!

EDUSTAJISTOVAALITIIMI

Kiinnostaisiko sinua tehdä työtä Demariopiskelijoiden paikallisten ja valtakunnallisten edarivaaliteemojen parissa? Haluaisitko oppia enemmän edarivaaleista ja työstä vaalien parissa? Liity edarivaalitiimiin!

Edustajistovaalitiimin ideana on ideoida Demariopiskelijoiden paikallisia ja valtakunnallisia edustajistovaalitemoja, sekä suunnitella vaaleja yhdessä osastojen, sekä paikallisten toimijoiden kanssa. Lisäksi tutustut Demariopiskelijoiden vaikuttajiin ympäri Suomen ja opit edustajistovaalien perusteet.

Lisätietoja hausta:

Pääsihteeri Aleksanteri Gustafson
paasihteeri@sonk.fi
±358 453775070

Puheenjohtaja Timo Keisala
timo.keisala@sonk.fi
±358 451129299