Mari van den Berg Demariopiskelijoiden puheenjohtajaksi

Sosialidemokraattiset Opiskelijat – SONK ry:n 55. liittokokous järjestettiin viikonloppuna 5.-6.11. Jyväskylässä. Liittokokous valitsi tänään sunnuntaina 6.11. puheenjohtajaksi vuodelle 2023 Mari van den Bergin Turusta. Kuluvana vuonna van den Berg on toiminut liittohallituksen 1. varapuheenjohtajana. Ehdolla puheenjohtajaksi oli myös Lassi Hakonen.

Olen kiitollinen, että minut valittiin puheenjohtajaksi. Lähden toteuttamaan tätä tehtävää päämäärätietoisesti.  Tahtonani on lisätä sosialidemokraattisen opiskelijaliikkeen houkuttelevuutta opiskelijoiden keskuudessa. Meillä on koossa todella motivoitunut ja monipuolinen liittohallitus, joka edustaa kattavasti eri elämäntilanteissa olevia ja eri aloilla opiskelevia. Ensi vuosi starttaa heti isolla vaihteella eduskuntavaalien merkeissä, joissa Demariopiskelijat tahtoo omalta osaltaan taata SDP:n vaalivoiton. Olemme halukkaita panostamaan etenkin korkeakouluissa tehtävään edunvalvontaan, tukemalla jäsentemme hakeutumista korkeakoulujen hallinnon opiskelijaedustajiksi ja lähtemään ehdolle edustajistovaaleissa. ” linjaa vastavalittu vuoden 2023 puheenjohtaja Mari van den Berg.

Sosialidemokraattiset opiskelijat SONK ry:n liittokokous valitsi sunnuntaina myös muut luottamushenkilöt tehtäviin vuodelle 2023. 1. varapuheenjohtajaksi liittokokous valitsi Lassi Hakosen Jyväskylästä ja 2. varapuheenjohtajaksi Oskari Maunukselan Turusta.

Liittohallituksen varsinaisiksi jäseniksi vuodelle 2023 valittiin Kaapo Asuma, Shilan Moulani, Alise Nieminen, Teo Rautio, Enni Ervasti, Janne Tikkanen ja varajäseneksi Sonia Ben Hania.

“Kuluneen vuoden aikana Mari on osoittanut asiantuntijuutta, aktiivisuutta ja intoa Demariopiskelijoiden toimintaa kohtaan paikallisesti ja valtakunnallisesti. Tiedän hänen jatkavan hyvää työtä puheenjohtajana. Saimme myös osaavat varapuheenjohtajat, sekä paljon uusia innokkaita henkilöitä Demariopiskelijoiden liittohallitukseen. Demariopiskelijat on haastavassa tilanteessa, mutta uskon, että tällä uudella porukalla tarvittavia uudistuksia saadan aikaan” väistyvä puheenjohtaja Timo Keisala toteaa.

Uuden liittohallituksen valinnan lisäksi liittokokous päätti liiton tavoiteohjelmasta, toimintasuunnitelmasta ja talousarviosta vuodelle 2023.

Lisätietoja:

Puheenjohtaja
Timo Keisala
timo.keisala@sonk.fi
045 1129299

Pääsihteeri
Aleksanteri Gustafsson
paasihteeri@sonk.fi
045 2775070