Turun Demariopiskelijat: Amikset ansaitsevat opiskella tulevaisuuden innovaatioiden keskellä

Turun SDP:n valtuustoryhmän puheenjohtaja Piia Elo ja kasvatus- ja opetuslautakunnan varapuheenjohtaja Mari-Elina Koivusalo ovat huolissaan näkemyksistä, joiden mukaan ammatillisen koulutuksen Taito-kampusta oltaisiin siirtämässä sekä sijainniltaan että aikataulustaan merkittävästi.Turun opiskelijoiden sosialidemokraattisena yhdistyksenä pidämme myös erittäin tärkeänä, että kampuksen valmistuminen ei viivästy, eikä keskeistä sijaintia muuteta.

Turun Ammatti-instituutin opiskelijat ansaitsevat yhtä lailla koulutilat hyvien kulkuyhteyksien keskiössä. Tuleva Taito-kampus on ollut tähän erittäin hyvä ratkaisu. Turun ammatillisen koulutuksen tilat ovat huonossa kunnossa ja uudet tilat tarvitaan pian.

Tällä hetkellä Lemminkäisten koulutalolla ei ole omaa terveydenhoitajaa, vaan opiskelijoiden täytyy mennä Aninkaisten koulutalolle terveydenhoitajalle. Uudessa kampuksessa opinto-ohjaus, tuki- ja terveyspalvelut olisivat helpommin saatavilla kaikille opiskelijoille tasavertaisesti.

Kampuksella on myös parempi mahdollisuus kurssitarjonnan parantamiselle. Kaikkia valinnaisia kursseja ei tällä hetkellä aina pystytä järjestämään vähäisen oppilasmäärän takia. Kampuksella eri alojen opiskelijat pystyisivät valitsemaan helpommin, myös muiden kuin oman alan kursseja. 

Kampuksen sijainti ammattikorkeakoulun lähellä on välttämätöntä, jos halutaan lisätä korkeakoulutukseen jatkavien määrää. Ammatillisen koulutuksen reformin myötä, tutkinnon perusteisiin on tullut kirjaus, jonka mukaan kaikilla ammatillisen tutkinnon suorittaneilla on oikeus liittää korkeakouluopintoja oman tutkinnon osaksi. Sijainti ammattikorkeakoulun lähellä, mahdollistaisi paremmin myös korkeakouluopintojen liittämisen ammatilliseen koulutukseen.

Kupittaan kannen yhteyteen suunniteltu kampus on sijainniltaan mahtava ja paikka on hyvien kulkuyhteyksien ympäröimänä. Jos Turkuun saadaan tulevaisuudessa lähijuna verkosto, helpottuvat kauempaa tulevien koulumatkat huomattavasti, jos lähijunalla pääsisi suoraan Kupittaan asemalle koulun viereen. Se lisäisi ammatillisen koulutuksen vetovoimaa, myös Turun lähikunnissa. Noin 1/3 Turun Ammatti-instituutin opiskelijoiden yhdensuuntaisesta koulumatkasta on yli 15 kilometriä. (Turun-ammatti-instituutin-opiskelijoiden-koulumatkaliikkumisselvitys.2019)

Taito-kampus on tärkeä investointi, joka lisäksi parantaa opiskelijoiden välistä yhdenvertaisuutta ja edistää opiskelijoiden juurruttamista Turkuun. Amikset ansaitsevat yhtä lailla opiskella hyvällä sijainnilla tulevaisuuden innovaatioiden keskellä.

 

Lisätietoja:
Turun opiskelijoiden sosialidemokraattinen yhdistys TOSY ry
tosy@sonk.fi